IZRAEL JE NA KORAK OD POBEDE: Netanjahu sija od zadovoljstva, evo šta je poručio Hamasu pred "odlučujuće bitke"

Autor:

Svet

07.04.2024

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istakao je da Izrael, uprkos rastućem međunarodnom pritisku, neće popustiti pred ''ekstremnim'' zahtevima lidera Hamasa

IZRAEL JE NA KORAK OD POBEDE: Netanjahu sija od zadovoljstva, evo šta je poručio Hamasu pred "odlučujuće bitke"

Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da je ''Izrael na korak od pobede'' i da je ''Hamas taj koji sprečava dogovor o taocima''.

On je rekao da Izrael neće pristati na prekid vatre ni posle šest meseci rata u Pojasu Gaze, sve dok ne budu oslobođeni taoci koje Hamas drži negde u enklavi, prenosi Rojters.

Istakao je da Izrael, uprkos rastućem međunarodnom pritisku, neće popustiti pred ''ekstremnim'' zahtevima lidera Hamasa.

Komentarišući masovni protest protiv vlade i poziv demonstranata da vlada postigne dogovor o taocima, Netanijahu je rekao da "osuđuje svaki oblik nasilja, gaženje demonstranata ili napad na policajce".

Više hiljada ljudi protestovalo je juče u više izraelskih gradova, tražeći da izraelska vlada pristane na sporazum o oslobađanju talaca iz Gaze.

Iranski konzulat u Damasku, prestonici Sirije, nastavio je sa radom u novoj zgradu, pored one koja je pogođena u napadu Izraela 1. aprila, prenosi IRNA.

Konzulat je počeo juče sa radom posle napada u kojem su poginuli komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Izrael tvrdi da ne stoji iza napada, dok je više zvaničnika Teherana obećalo osvetu za napad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading