DRAMA NA NEBU Avionu otpao poklopac sa motora i udario u krilo, izbio OPŠTI HAOS

Autor:

Svet

07.04.2024

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion Boing 737-800 se vraća na aerodrom u Denveru zbog problema sa motorom

DRAMA NA NEBU Avionu otpao poklopac sa motora i udario u krilo, izbio OPŠTI HAOS

Foto: printskrin


Avion kompanije Southwest Airlines, koji je leteo za Hjuston, bezbedno se vratio na Međunarodni aerodrom u Denveru nakon što mu je poklopac motora otpao i udario u zastavu krila, saopštila je Federalna uprava za vazduhoplovstvo. Ovo nije prvi put da Boeingove avione muče mehanički problemi, a ova situacija samo dodatno naglašava izazove sa kojima se kompanija suočava.

Boingove avione muče mehanički problemi

Ovaj incident je najnoviji u nizu mehaničkih problema koji muče avione Boing 737-800 u floti različitih avio-kompanija u proteklih nekoliko meseci. Iako se kompanija suočavala sa godinama kontrole bezbednosti svojih aviona, ovo je samo jedan u nizu incidenata koji su doveli u pitanje pouzdanost i sigurnost letova ovih aviona.

Reakcija Southwest Airlines-a

Boing je odbio da komentariše situaciju, uputivši CNN Southvest za informacije o operacijama aviona i flote. U izjavi za Si-En-En, Southvest je rekao da će putnici uzeti još jedan avion za Hjuston i da će kasniti otprilike tri sata u rasporedu. Kompanija je istakla da im je krajnja bezbednost putnika i zaposlenih najveći prioritet, te da se izvinjavaju zbog neprijatnosti zbog kašnjenja leta.

Provera letelice i ishod incidenta

Southwest je saopštio da nema povređenih u ovom incidentu te da će njihovi timovi za održavanje pregledati letelicu, koja je bila u vazduhu 35 minuta pre nego što je bila prinuđena da se okrene i sleti. Avion je proglašen plovidbenim u maju 2015, prema podacima Federalne uprave za vazduhoplovstvo.

Ovaj incident podseća na važnost redovnog održavanja i kontrole letelica kako bi se osigurala bezbednost putnika i osoblja. Srećom, u ovom slučaju nije bilo povređenih, ali naglašava potrebu za pažljivim praćenjem stanja ovih aviona kako bi se izbegli slični incidenti u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading