IZRAEL NAPAO IRANSKI KONZULAT U DAMASKU Ubijen komandant Korpusa iranske revolucionarne garde Mohamed Reza Zahedi! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.04.2024

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastradao Mohamed Reza Zahedi

IZRAEL NAPAO IRANSKI KONZULAT U DAMASKU Ubijen komandant Korpusa iranske revolucionarne garde Mohamed Reza Zahedi! (VIDEO)

Foto: Printskrin/Tviter/Pluton

Izrael je napao iranski konzulat u Damasku.

 

 

Libanski bezbednosni izvor rekao je Rojtersu da je u napadu ubijen viši komandant Korpusa iranske revolucionarne garde Mohamed Reza Zahedi.

Prethodno je objavljeno da su izraelski projektil pogodio je zgradu pored iranske ambasade u sirijskoj prestonici Damasku, a oštećen je i sam objekat diplomatskog predstavništva. U tom napadu poginule su dve osobe, a jedna je povređena.

 

Prethodno je sirijska državna televizija javila da protivvazdušna odbrana odbija napad u okolini Damaska, a čule su se i eksplozije.

 

Sirijski državni TV kanal Al Ikhbariia je kasnije preneo da je Izrael pogodio zgradu u oblasti Al-Meca na jugozapadu glavnog grada Damaska.

Na snimcima se vidi ruševina u plamenu i stub dima koji se nazire kilometrima daleko.

Iranski mediji navode da ambasador u Damasku nije povređen u izraelskom vazdušnom napadu.

U izraelskim napadima na sirijski grad Alep u petak rano ujutro ubijeno je 38 ljudi, uključujući pet pripadnika libanske militantne skupine Hezbolah, rekla su Reutersu dva sigurnosna izvora.

Ranije je o napadima Izraela i militantnih grupa na severni sirijski grad Alep i "više poginulih civila i vojnika" izvestilo sirijsko ministarstvo obrane.

U izraelskim vazdušnim napadima gađano je nekoliko područja u okolini Alepa oko 1,45 sati ujutro po lokalnom vremenu, navedeno je u saopštenju ministarstva. Napadi su se poklopili s napadima bespilotnih letelicama izvedenima iz grada Idliba i zapadnog ruralnog dela Alepa, za koje je ministarstvo utvrdilo da su ih izvele "terorističke organizacije".

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading