UPALJEN METEOALARM, VREME JE OPASNO! Ovi delovi Srbije posebno na udaru, pazite se!

Autor:

Vesti

19.05.2024

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas posle podne i uveče očekuju se potencijalno jači grmljavinski oblaci i lokalno veća količina padavina (20-40 mm).

UPALJEN METEOALARM, VREME JE OPASNO! Ovi delovi Srbije posebno na udaru, pazite se!

Foto: Profimedia

Nevreme u Srbiji

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u poslednjoj dekadi maja topla, vlažna i nestabilna vazdušna masa na području Srbije uslovljavati česte pljuskove sa grmljavinom, lokalno praćene gradom i olujnim vetrom. 

Već danas posle podne i uveče očekuju se potencijalno jači grmljavinski oblaci i lokalno veća količina padavina (20-40 mm), naročito u centralnoj i južnoj Srbiji u toku noći ka ponedeljku. 

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, danas je na snazi u Banatu, Šumadiji, Pomoravlju, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.

Padavine će biti češće ujutro na jugoistoku Srbije, a posle podne, uveče i tokom noći ka ponedeljku intenziviraće se u svim krajevima južno od Save i Dunava. Na severozapadu Srbije očekuju se duži sunčani intervali.

Duvaće slab vetar, promenljiv, u košavskom području slab i umeren, jugoistočni, samo na jugu Banata povremeno jak. Najniža temperatura biće od 11 do 17, najviša od 25 do 30 stepeni Celzijusovih.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i tokom većeg dela dana suvo. Kratkotrajna kiša moguća je najpre ujutro, ali je verovatnoća pojave padavina, pre svega lokalnih pljuskova sa grmljavinom znatno veća posle podne, naročito uveče i tokom noći ka ponedeljku. Duvaće slab vetar, do umeren, jugoistočni. Najniža temperatura biće oko 17, najviša oko 27 stepeni Celzijusovih.

U Srbiji u sledećih sedam dana biće promenljivo i toplo, ali nestabilno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina. U ponedeljak na jugu Banata, a u utorak i u ostalom delu košavskog područja duvaće jak jugoistočni vetar.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading