OGLASIO SE KABINET NETANJAHUA: Premijer Izraela operisan u bolnici, evo šta se sada dešava

Autor:

Svet

01.04.2024

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski premijer se jutros probudio iz anestezije nakon operacije kile

OGLASIO SE KABINET NETANJAHUA: Premijer Izraela operisan u bolnici, evo šta se sada dešava

Foto: Tanjug/AP

Benjamin Netanjahu

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu sutra će biti otpušten iz bolnice nakon uspešne operacije kile, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Dodaje se da se Netanijahu oseća dovoljno dobro da može da nastavi da održava sastanke i konsultacije iz bolnice, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelski premijer se jutros probudio iz anestezije nakon operacije kile, koja je protekla po planu, naveo je direktor hirurgije u bolnici Alon Pikarski.

Netanijahuu je kila otkrivena tokom rutinskog pregleda u subotu uveče. Ministar pravde i Netanijahuov zamenik Jariv Levin bio je vršilac dužnosti premijera dok je Netanijahu bio na operaciji.

Netanijahu je u julu prošle godine imao operaciju na srcu, kada mu je ugrađen pejsmejker.

U međuvremenu, stotine ultraortodoksnih Jevreja blokirale su danas auto-put u centralnom delu Izraela protestujući protiv regrutacije u Izraelske odbrambene snage (IDF), javili su izraelski mediji.

Demonstranti pripadaju ekstremističkoj frakciji Jerusalim koja ima oko 60.000 članova i redovno protestuje protiv regrutovanja studenata talmudskih verskih škola ješiva, preneo je Tajms of Izrael.

Naredba izraelskog Visokog suda pravde, kojom se zamrzava finansijska podrška ješivama za studente koji dobijaju godišnja odlaganja služenja vojnog roka, stupa danas na snagu. Izraelskom ministarstvu odbrane je naloženo da započne proces regrutacije ultraortodoksnih Jevreja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading