BRITANCI IZGUBILI ARSENAL NAORUŽANJA! Celo ostrvo na nogama, tragaju za MITRALJEZIMA!

Autor:

Svet

31.03.2024

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među izgubljenim ili ukradenim oružjem su dva mitraljeza opšte namene (GPMG), od kojih je jedan izgubila Kraljevska mornarica na moru.

BRITANCI IZGUBILI ARSENAL NAORUŽANJA! Celo ostrvo na nogama, tragaju za MITRALJEZIMA!

Foto: Tanjug/AP

British soldiers

Britanske oružane snage suočavaju se sa problemom gubitka naoružanja, što je izazvalo zabrinutost među vojnim krugovima i javnošću.

Prema zvaničnim podacima Ministarstva odbrane, nedostaje nekoliko važnih komada oružja, uključujući mitraljeze, jurišne puške, raketne bacače i hiljade metaka, prenosi Alo.

Gubitak oružja i njegove karakteristike

Među izgubljenim ili ukradenim oružjem su dva mitraljeza opšte namene (GPMG), od kojih je jedan izgubila Kraljevska mornarica na moru. Mitraljez GPMG može da ispali do 750 metaka u minuti, ima impresivan domet do 1.800 metara i predstavlja ključno oružje za pešadijske jedinice. Pored mitraljeza, nestalo je i oko osam pušaka SA-80 i nekoliko pištolja Glok.

Ukupan broj izgubljenog oružja

Prema navodima londonskog Telegrafa, od 2018. godine iz britanskih vojnih baza nestalo je ili je ukradeno ukupno oko 30 komada oružja. Ovi brojevi izazivaju zabrinutost u vezi sa efikasnošću upravljanja, bezbednosti i zaštite vojnih resursa.

Nestanak elektronske opreme

Pored oružja, britanska vlada je zabeležila nestanak najmanje 1.400 laptop računara Ministarstva odbrane, 100 računara i do 300 USB uređaja u periodu između 2018. i 2023. godine. Ova situacija izaziva dodatnu zabrinutost zbog mogućeg gubitka osetljivih informacija i podataka.


Gubitak oružja i elektronske opreme predstavlja ozbiljan izazov za britanske oružane snage. Nadležni organi su dužni da preduzmu odgovarajuće mere kako bi se osigurala bezbednost i zaštita vojnih resursa, kao i osetljivih informacija. Ova situacija takođe budi pitanja o procedurama upravljanja i nadzora nad oružjem i opremom unutar vojnih baza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Miki

31.03.2024 15:42

Priznajte licemeri, poslali ste u Ukrajinu, ili možda Izrael. Vaše podle, zločinačke igre, upoznao je celi svet.