ERDOGAN PREŠAO CRVENU LINIJU, PUTINU PALA KLAPNA! Turska je SAUČESNIK u zločinu, napad u Krokus holu PRESEKAO svaku priču sa Ankarom!

Autor:

Svet

27.03.2024

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teroristički napad na Krokus siti hol zauvek će promeniti pristupe Ruske Federacije prema Ankari, a poseta ruskog predsednika Vladimira Putina više puta odlagana, sada se neće ni održati.

ERDOGAN PREŠAO CRVENU LINIJU, PUTINU PALA KLAPNA! Turska je SAUČESNIK u zločinu, napad u Krokus holu PRESEKAO svaku priču sa Ankarom!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Turska, koja već duže vreme pokušava da pregovara o miru u Ukrajini, sada se suočava sa optužbama da je saučesnik terorizma.

Teroristički napad na Krokus siti hol zauvek će promeniti pristupe Ruske Federacije prema Ankari, a poseta ruskog predsednika Vladimira Putina više puta odlagana, sada se neće ni održati zbog činjenice da je Turska bila uvučena u pripremu terorističkog napada u Krokus siti holu, prenosi Pravda.ru.

Turska kao centar komunikacije sa teroristima

Dvojica militanata iz Tadžikistana izvela su napad u Krokus sitiju, a njihove aktivnosti u Turskoj izazivaju sumnju. Poznato je da su posetili Tursku i da je jedan od njih boravio u istanbulskom hotelu pre povratka u Rusku Federaciju. Direktor FSB Aleksandar Bortnikov direktno je optužio ukrajinske specijalne službe za obuku terorista u Turskoj, navodeći da je Turska često korišćena kao mesto za pregovore sa njihovim agentima.

Turska koristi ISIS

Pitanje kako su militanti mogli lako ulaziti i izlaziti iz Turske postavlja se s obzirom na konstataciju da su teroristi Krokusa članovi ISIS-ove podružnice ISIS-Khorasan. Turska je opravdala njihov ulazak tvrdeći da nije bilo mandata za njihovo hapšenje, ali činjenica da je hiljade militanata ISIS-a pušteno u Tursku nakon hapšenja izaziva sumnju.

Ankara sponzor OSU

Turska čini mnogo za ukrajinske oružane snage, a nedavno je Pentagon kupio veliku količinu granata od turske kompanije Arca Defense za isporuku Ukrajini. SAD i Turska takođe pregovaraju o kupovini eksploziva za proizvodnju granata u Ukrajini, a turske komponente bi mogle pomoći da se utrostruči proizvodnja NATO stilskih granata.


Nakon terorističkog napada na Krokus siti, pozitivni pristupi Ruske Federacije prema Turskoj će se zauvek promeniti, a zajednički projekti u nuklearnoj energiji, gasnim i žitnim čvorištima će biti zatvoreni na duže vreme, ako ne i zauvek. Ovo predstavlja ozbiljan preokret u odnosima između Rusije i Turske, a prekid saradnje može imati široke posledice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading