UKLETI BROD UDARIO U MOST I SRUŠIO GA U PARAMPARČAD! Otkriveno šta se desilo sa istim plovilom pre OSAM GODINA (VIDEO)

Autor:

Svet

26.03.2024

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brod "Dali" je vlasništvo danske kompanije "Maersk" i jutros je zaplovio prema Šri Lanki

UKLETI BROD UDARIO U MOST I SRUŠIO GA U PARAMPARČAD! Otkriveno šta se desilo sa istim plovilom pre OSAM GODINA (VIDEO)

Foto: X/Emu/Printscreen

Kontejnerski brod "Dali" koji je rano jutros udario i srušio most "Frensis Skot Ki" u Baltimoru, bio je uključen i u incident u luci Antverpen u Belgiji 2016. godine, saopštile su danas lučke vlasti u Baltimoru.

Zvaničnici nisu želeli da otkriju šta se dogodilo u Antverpenu tada, ali američki mediji naglašavaju da se taj brod 2016. u Belgiji sudario sa drugim u luci i da je njegova posada bila kao i sada u Baltimoru, kriva za incident.

Brod "Dali" je vlasništvo danske kompanije "Maersk" i jutros je zaplovio prema Šri Lanki, prenosi Rojters.

Dugačak je 289 metara i plovio je pod zastavom Singapura, preneli su američki mediji navodeći da nema povređenih među članovima posade.

Brod "Dali" je udario rano jutros u jedan od nosećih stubova mosta nakon čega se metalna konstrukcija srušila u reku Patapsko, a najmanje sedam automobila je upalo u vodu.

Most "Frensis Skot Ki" izgrađen je 1972. godine i dugačak je oko tri kilometra i ima četiri saobraćajne trake koje se nalaze na 56 metara iznad reke.

Otvoren je za saobraćaj 1977. godine i nazvan po Fransisu Skotu Kiju koji je 1814. godine napisao himnu SAD u kojoj se slavi pobeda Amerikanaca nad Britancima u bici kod Baltimora.

Prema podacima uprave za transport države Merilend preko ovog mosta godišnje pređe 11,3 miliona vozila.

Zvaničnici grada Baltimora saopštili su da je najmanje sedam vozila sa 20-ak ljudi palo sa mosta u reku Patapsko, kao i da je jedna osoba teško povređena. Si-En-En je preneo da je čelnik okruga Baltimor Džoni Olševski potvrdio da su počele ronilačke spasilačke operacije.

"Sa izlaskom sunca konačno smo u mogućnosti da započnemo ronilačke operacije. Nažalost, to nismo mogli ranije da uradimo", rekao je Olševski.

Vlast okruga Baltimor saopštile su da je u toku istraga o tome šta se dogodilo, ističući da su u fokusu potraga i spasavanje preživelih.

Policija Baltimora je saopštila da nema naznaka da je u pitanju bio čin terorizma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading