OTKRIVENO ZAŠTO JE BROD IZNENADA UDARIO U MOST I SRUŠIO GA: Jedna misterija je rešena, a evo šta se dešava sa NESTALIM LJUDIMA

Autor:

Svet

26.03.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci kažu da je sila udara morala biti toliko jaka da most od armiranog betona padne s takvom lakoćom

OTKRIVENO ZAŠTO JE BROD IZNENADA UDARIO U MOST I SRUŠIO GA: Jedna misterija je rešena, a evo šta se dešava sa NESTALIM LJUDIMA

Foto: twitter/@sentdefender‏

Kontejnerski brod Dali "ostao je bez pogona" dok je napuštao luku, a posada na brodu upozorila je zvaničnike američke države Merilend na moguću nesreću, objavio je ABC News, koji se poziva na nepotvrđene izveštaje američke obaveštajne službe.

"Posada broda Dali obavestila je Odeljenje za saobraćaj Merilenda da je izgubila kontrolu nad brodom i da je moguć sudar s mostom", citira ABC američku Agenciju za kibernetičku sigurnost i sigurnost infrastrukture.

"Brod je udario u most i potpuno se urušio", navodi se.

Profesorka inženjerskih nauka Barbara Rosi kaže da je sila koja je dovela do katastrofalnog urušavanja mosta u Baltimoru "morala da bude ogromna". 

Profesorka Rosi rekla je da potporna konstrukcija u koju je udario brod izgleda kao da je napravljena od armiranog betona.

"Dva betonska stuba u obliku slova A iznad vode povezana horizontalnom gredom čine jedan deo potkonstrukcije, iznad vode", rekla je Rosi.

"Sila udara morala je da bude ogromna da bi dovela do urušavanja ovih masivnih betonskih konstrukcija. Ova velika struktura ostala je bez jednog od svojih ključnih stubova", rekla je Rosi.

Kompanija "Sinerdži Marin Grup" saopštila je da je njen teretni brod "Dali" u jutarnjim časovima udario u stub mosta "Frensis Skot Ki" u Baltimoru.

Brodske službe za incidente su mobilisane, saopštila je kompanija, prenosi Rojters.

Kako se napominje, svi članovi posade, uključujući i dva kapetana broda, su na broju i nisu prijavljene nikakve povrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading