PAR U DVORIŠTU ZAKOPAO 15 MILIONA EVRA: Imali ozbiljno razrađenu šemu za PRANJE PARA, a evo kako su DOLIJALI!

Autor:

Svet

25.03.2024

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom pretresa zaplenjeno je impresivnih 1,5 miliona evra u gotovini, luksuzni satovi i zlatne poluge.

PAR U DVORIŠTU ZAKOPAO 15 MILIONA EVRA: Imali ozbiljno razrađenu šemu za PRANJE PARA, a evo kako su DOLIJALI!

Foto: pixabay.com

Istražitelji su nedavno otkrili šokantne detalje o optužbama za pranje novca koje su zapanjile javnost. Đulijano Rosini i Silvija Fornari su glavni osumnjičeni u ovom slučaju, optuženi da su zakopali 15 miliona evra u bašti u Gusagu u Breši. Međutim, nova istraga je otkrila da njih dvoje sumnjiče za pranje čak 110 miliona evra, kako u Italiji tako i preko granica zemlje.

Pretres nekretnina i zaplena

Tokom ove nedelje, izvršen je pretres 18 nekretnina, uključujući stanove i firme, u okviru ove istrage. Tokom pretresa zaplenjeno je impresivnih 1,5 miliona evra u gotovini, luksuzni satovi i zlatne poluge. Mere predostrožnosti preduzete su u Vićenci, Veroni i Breši, a trenutno se osam ljudi nalazi u zatvoru, dok je petoro u kućnom pritvoru.

Uloga 51-godišnjeg muškarca iz Vićence

Istražitelji su otkrili da je 51-godišnji muškarac iz Vićence imao ključnu ulogu u prenosu novca iz Italije u inostranstvo, izbegavajući plaćanje poreza. On je navodno sarađivao sa bračnim parom, ali i sa još 11 saučesnika. Njegova uloga je bila od ključnog značaja za organizaciju ove nelegalne aktivnosti.

Šifrovane komunikacije i metode transporta novca

Istražitelji su koristili prisluškivanje i bankovnu istragu kako bi otkrili šifrovane komunikacije između osumnjičenih. Otkriveno je da su koristili aplikacije poput Telegrama i Signala za komunikaciju. U njihovoj prepisci jasno su spomenute metode transporta novca, uključujući i detalje o vozilima koja će se koristiti za prevoz novca na određene lokacije.

Ove šokantne informacije jasno pokazuju obim i detalje organizovane kriminalne aktivnosti, bacajući svetlo na složenost i opasnost ovakvih operacija. S obzirom na to da su istrage započete prošle godine, očigledno je da je ova organizacija veoma pažljivo planirala svoje korake, koristeći šifrovane komunikacije i pažljivo osmišljene metode transporta novca kako bi izbegla otkriće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading