EKSPLOZIJA NA KRUZERU, IMA MRTVIH! Na brodu bilo 2.100 ljudi, spasioci na licu mesta

Autor:

Svet

24.03.2024

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brod je krenuo iz Fort Loderdejla 16. marta na sedmodnevno putovanje

EKSPLOZIJA NA KRUZERU, IMA MRTVIH! Na brodu bilo 2.100 ljudi, spasioci na licu mesta

Foto: Tanjug/AP

Dva člana posade poginula su prilikom eksplozije na lukzusnom kruzeru kompanije Holland America od Floride do Bahama.

Plovilo "Nieuw Amsterdam", kapaciteta 2.100 putnika, pristao je u luci Half Moon Bay kada se "incident" dogodio u onome što je kompanija opisala kao "prostor za inženjering" u petak.

Brod je krenuo iz Fort Loderdejla 16. marta na sedmodnevno putovanje.

Eksplozija je oslobodila paru u mašinskoj sobi gde su bili članovi posade koji su ostali zarobljeni i izgoreli su do smrti.

U saopštenju, kompanija za krstarenje je navela da su nadležne vlasti obaveštene, kao i da se istražuje uzrok nesreće i da se članovima posade nudi savetovanje.

Spasioci su momentalno došli na lice mesta, ali nije bilo potrebe da većom intervencijom budući da putnici nisu bili ugroženi, već je eksplozija bila lokalnog karaktera.

Na drugom kruzeru "Norwegian Dawn" nije bilo eksplozije ali jeste zaraze koja je sve putnike podsetila na 2020. godinu i pojavio koronavirusa.

Nakon što su putnici na kruzeru "Norwegian Dawn" razvili blage simptome bolesti stomaka tokom putovanja u Južnu Afriku, vlasti Mauricijusa su prvobitno blokirale brod iz straha od potencijalne epidemije.

Međutim, nakon pregleda lekara i analize situacije, utvrđeno je da putnici nisu zaraženi kolerom, već da je reč o gastroenteritisu. Direktor Ministarstva zdravlja Mauricijusa potvrdio je da su se putnici sada "potpuno oporavili" od ove bolesti, prenosi BBC. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading