NISU REKLI SVE! Amerikanci detaljno javili Rusima ŠTA IM SE SPREMA, Moskva tvrdi SUPROTNO

Autor:

Svet

23.03.2024

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada SAD u Rusiji upozorila je američke građane početkom marta da izbegavaju velika okupljanja u Moskvi zbog izveštaja prema kojima ekstremisti imaju neposredne planove za napad

NISU REKLI SVE! Amerikanci detaljno javili Rusima ŠTA IM SE SPREMA, Moskva tvrdi SUPROTNO

Foto: Tanjug/AP

Ruske specijalne službe dobile su od SAD informacije o terorističkoj zaveri, ali su ti podaci bili opšte prirode, bez konkretnih detalja, rekao je za TASS izvor iz specijalnih službi.

Nakon izjave portparolke Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Adrijen Votson da su SAD podelile informacije sa ruskim vlastima o planiranju terorističkog napada u Moskvi, izvor u ruskim specijalnim službama je rekao da su "takve informacije zaista primljene", ali da su bile "opšte prirode, bez ikakvih specifičnosti".

Upozorenje SAD od 7. marta da bi ekstremisti mogli da izvedu napad u Moskvi bilo je u vezi sa terorističkim napadom na "Krokus siti hol" u ruskoj prestonici, piše Njujork tajms, pozivajući se na neimenovane izvore.

Ambasada SAD u Rusiji upozorila je američke građane početkom marta da izbegavaju velika okupljanja u Moskvi zbog izveštaja prema kojima ekstremisti imaju neposredne planove za napad.

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je danas da su, nakon napada koji su sinoć izveli u koncetrnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi, teroristi imali nameru da pređu granicu Rusije i Ukrajine i da su imali kontakte na ukrajinskoj strani.

Istražni komitet Rusije saopštio je prethodno da su osumnjičeni za napad uhapšeni nedaleko od ukrajinske granice. Uhapšeno je 11 osoba, uključujući četvoricu koji su učestvovali u napadu, naveo je Istražni komitet.

Sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je danas da će svi odgovorni za teroristički napad u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol", u blizini Moskve, biti kažnjeni.

Patrušev je rekao novinarima da je taj zločin još jedna potvrda da terorizam predstavlja veliku bezbednosnu pretnju koja zahteva od svih građana, obaveštajnih službi, agencija za sprovođenje zakona i organa vlasti na svim nivoima koordinisane napore u cilju sprečavanja terorističkih aktivnosti, javila je agencija Interfaks.

Patrušev je izrazio najdublje saučešće porodicama i prijateljima poginulih u terorističkom napadu u Podmoskovlju, kao i brz oporavak povređenima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading