"TO MOGU SAMO KUKAVICE I NIŠTARIJE" Ruski zvaničnici o terorizmu u Moskvi, patrijarh Kiril se moli za duše stradalih (VIDEO)

Autor:

Svet

22.03.2024

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Guverner Moskovske oblasti, Andrej Vorobjov, ranije je saopštio da je otišao na lice mesta, a formiran je i operativni štab.

"TO MOGU SAMO KUKAVICE I NIŠTARIJE" Ruski zvaničnici o terorizmu u Moskvi, patrijarh Kiril se moli za duše stradalih (VIDEO)

Foto: Tanjug/Moscow News Agency via AP/Sergei Vedyashkin

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril moli se za stradale i pokoj duša poginulih kada su naoružani napadači otvorili vatru u Krokus siti holu u Moskvi, rekao je načelnik Sinodalnog odeljenja za odnose crkve i društva i medija, Vladimir Legoida.

- Patrijarh Kiril se moli za pokoj duša poginulih i povređenih, kao i za spas onih koji bi mogli da budu ugroženi požarom u zgradi Krokus siti hola - napisao je on na svom Telegram kanalu, prenosi TASS.

Gradonačelnik Moskve, Sergej Sobjanin, izrazio je saučešće porodicama poginulih u tržnom centru Krokus Siti.

- Danas se dogodila strašna tragedija u tržnom centru Krokus Siti. Moje saučešće rođacima žrtava - napisao je Sobjanin na svom Telegram kanalu.

Guverner Moskovske oblasti, Andrej Vorobjov, ranije je saopštio da je otišao na lice mesta, a formiran je i operativni štab.

Šef Čečenije, Ramzan Kadirov, je, komentarišući dešavanja u Krokus siti holu, rekao da takve nasilne akte mogu da počine samo kukavice i ništarije koje su hrabre samo pred bespomoćnim i nenaoružanim ljudima, ženama i decom.

- Najoštrije osuđujem ovakve akte nasilja, okrutnosti i bezobzirnosti usmerene protiv civila, koji prelaze sve moguće granice i krše osnovne principe humanosti i humanizma. To mogu samo kukavice i ništarije, koje su hrabre samo pred bespomoćnima i nenaoružani ljudi, žene, deca - napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, nazvala je terorističkim napadom ono što se dogodilo u Krokus siti holu i dodala da rusko diplomatsko odeljenje prima pozive iz celog sveta sa saučešćem.

- Rusko Ministarstvo spoljnih poslova prima pozive iz celog sveta od običnih građana koji izražavaju saučešće u vezi sa strašnom tragedijom u Krokus siti holu i reči oštre osude ovog krvavog terorističkog napada koji se dešava pred očima celog čovečanstva - napisala je Zaharova. njen Telegram kanal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading