POLUGOLA KEJT MIDLTON, PRISLUŠKIVANJE, HAKERSKI NAPADI... Ovo je samo deo skandala i kontraverzi koji GODINAMA prate KRALJEVSKU PORODICU (FOTO)

Autor:

Svet

22.03.2024

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo u poslednjih nekoliko godina zabeleženi su brojni primeri.

POLUGOLA KEJT MIDLTON, PRISLUŠKIVANJE, HAKERSKI NAPADI... Ovo je samo deo skandala i kontraverzi koji GODINAMA prate KRALJEVSKU PORODICU (FOTO)

Foto: Profimedia

Istraga koja je pokrenuta zbog pokušaja sticanja uvida u privatnu medicinsku dokumentaciju princeze od Velsa, nakon operacije abdomena u januaru, izazvala je veliku pažnju javnosti. Ovo nije prvi put da je bezbednost članova kraljevske porodice narušena, a u nastavku navodimo neke od problema s kojima su se susretali poslednjih godina.

Telefonska šala


Jedan od skandala koji je uzdrmao kraljevsku porodicu bio je slučaj telefonske šale 2012. godine, kada su australijski di-džejevi glumili kraljicu Elizabetu II i princa Čarlsa kako bi dobili informacije o zdravstvenom stanju vojvotkinje Kejt. Ova šala rezultirala je tragičnim ishodom, kada se medicinska sestra Džasinta Saldana, prenoseći poziv koleginici, kasnije oduzela životu.

Fotografije golišave Kejt


Još jedan skandal dogodio se kada su fotografije golišave Kejt Midlton objavljene u francuskom časopisu "Closer" 2012. godine. Princ Vilijam i Kejt su reagovali s besom i nevericom, smatrajući da je njihova privatnost grubo narušena. Sud je kasnije naložio časopisu da isplati odštetu paru.

Foto: Tanjug/AP

 

 


"Tampongejt"


Transkript privatnog razgovora između tadašnjeg princa Čarlsa i Kamile Parker Bouls izašao je u javnost 1993. godine, ulazeći u detalje njihove intimne razgovore. Ovo je dodatno pogoršalo već komplikovanu situaciju u kraljevskoj porodici.

Hakerske tvrdnje


Nedavni slučaj hakerskog napada na telefon princa Harija rezultirao je njegovom dobijanjem značajne odštete, nakon što je sud utvrdio nezakonito prikupljanje informacija za priče objavljene o njemu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 


Ovi incidenti jasno pokazuju da članovi kraljevske porodice nisu imuni na kršenje privatnosti, te da su suočeni sa izazovima očuvanja svoje intimnosti i sigurnosti u savremenom društvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading