MOLOTOVLJEVIM KOKTELIMA NA BIRAČKO MESTO! Težak incident u Rusiji, hoće sve da spale!

Autor:

Svet

17.03.2024

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije bio izolovan incident, jer su pokušaji paljenja ili polivanja tečnosti glasačkih kutija prijavljeni na čak 29 biračkih mesta širom Ruske Federacije.

MOLOTOVLJEVIM KOKTELIMA NA BIRAČKO MESTO! Težak incident u Rusiji, hoće sve da spale!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Moldavski policajci su priveli provokatora koji je izazvao incident bacivši dva molotovljeva koktela na ambasadu Rusije u Kišinjevu.

Radio Sputnjik Moldavije izvestio je o ovom događaju koji je izazvao veliku pažnju javnosti.

Provokator, čiji identitet još uvek nije otkriven, bacio je molotovljeve koktele kroz kapije diplomatskog predstavništva, što je izazvalo privremenu obustavu rada biračkog mesta koje se nalazi u konzularnom odeljenju ruske ambasade.

Pozadina incidenta

Konzularno odeljenje ruske ambasade u Kišinjevu upravlja biračkim mestom za ruske predsedničke izbore, a prema rečima predsednice CIK-a Ela Pamfilove, tokom dva dana izbora napadači su pokušali da pokvare 214 glasačkih listića. Ovo nije bio izolovan incident, jer su pokušaji paljenja ili polivanja tečnosti glasačkih kutija prijavljeni na čak 29 biračkih mesta širom Ruske Federacije.

Reakcija vlasti

Ovaj napad izazvao je reakciju vlasti i javnosti kako u Moldaviji, tako i u Rusiji. Pored privođenja počinioca, očekuje se da će vlasti preduzeti dodatne mere kako bi osigurale sigurnost biračkih mesta i sprečile slične incidente u budućnosti.


Očekuje se dalji razvoj situacije i reakcija vlasti u vezi sa ovim događajem, a sigurnost biračkih mesta na predstojećim izborima biće u fokusu javnosti i nadležnih organa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading