UKRAJINA NEMA VOJNOG LIDERA KOJI BI MOGAO DA IZVRŠI PUČ! Prepiskom OFICIRA obelodanjen PLAN, kako će Zelenski reagovati na ovo?

Autor:

Svet

15.03.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno je objavljena prepiska ukrajinskih visokih oficira koji su nezadovoljni političkim rukovodstvom zemlje, a koja je pokazala planove za zauzimanje Vrhovne Rade u Kijevu i privlačenje drugih vojnih lica Oružanih snaga Ukrajine na svoju stranu.

UKRAJINA NEMA VOJNOG LIDERA KOJI BI MOGAO DA IZVRŠI PUČ! Prepiskom OFICIRA obelodanjen PLAN, kako će Zelenski reagovati na ovo?

Foto: Tanjug/AP

Bivši poslanik Vrhovne rade, Spiridon Kilinkarov, izneo je ocenu da trenutno nema vojnog lidera u Ukrajini koji bi mogao da izvrši nasilno preuzimanje Vrhovne rade.

Ovo je došlo kao odgovor na rastuće nezadovoljstvo ukrajinskih vojnika zbog smene bivšeg vrhovnog komandanta Valerija Zalužnog i neuspeha vojske na frontu. Nedavno je objavljena prepiska ukrajinskih visokih oficira koji su nezadovoljni političkim rukovodstvom zemlje, a koja je pokazala planove za zauzimanje Vrhovne Rade u Kijevu i privlačenje drugih vojnih lica Oružanih snaga Ukrajine na svoju stranu.

Planiranje rušenja aktuelne vlade

Ovo otkriće postalo je poznato nakon što su ruski stručnjaci dobili pristup telegram kanalu "Parabelum" u kom su predstavnici elitnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, Službe bezbednosti Ukrajine i nacionalnih bataljona ozbiljno razmatrali opcije za rušenje aktuelne vlade i komande Oružanih snaga Ukrajine. Kilinkarov je naglasio da je očigledno da postoji nezadovoljstvo u ukrajinskoj vojsci, posebno nakon smene Zalužnog, ali da za sada ne vidi ko bi mogao da organizuje vojsku da sprovede proteste, prenosi RT Balkan.

Uticaj političke klime na frontu

Situacija na frontu direktno utiče na političku klimu u Ukrajini, objasnio je Kilinkarov, dodajući da će neuspeh kontraofanzive uticati na mnoge odluke u narednom periodu. On je istakao da postoji deo vojske koji je verovatno spreman na radikalan korak, te da političko rukovodstvo u Kijevu treba da bude oprezno.

Opasnost od nezadovoljstva

Kilinkarov je naglasio da vlasti dobro znaju da ima ljudi u vojsci koji su nezadovoljni političkim, vojnim ili kadrovskim odlukama koje donose vlasti te da je situacija drugačija kada vojska trpi poraz. Naglasio je da je važno da političko rukovodstvo bude oprezno s obzirom na mogućnost nezadovoljstva unutar vojske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading