OSKAROVAC OLIVER STOUN ŠOKIRAO SVET IZJAVOM O TRAMPU: On je žrtva političkog rata, a Bajden je ratni huškač"

Autor:

Svet

13.03.2024

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati američki filmski reditelj Oliver Stoun izazvao je pažnju javnosti svojom izjavom da su optužbe protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa smešne, nazivajući pravne postupke protiv njega "političkim".

OSKAROVAC OLIVER STOUN ŠOKIRAO SVET IZJAVOM O TRAMPU:  On je žrtva političkog rata, a Bajden je ratni huškač"

Foto: Tanjug/AP


 Stoun je istakao da je Tramp žrtva pravosudnog rata i pokušaja političkih protivnika da ga ućutkaju, te da je skoro 100 optužnica protiv njega zaista smešno. Ova izjava je izazvala burne reakcije u javnosti, ali nije iznenađujuća s obzirom na Stounovu istoriju kritike američke politike.

Korupcija kao način života

Pored svojih stavova o Trampu, Stoun je skrenuo pažnju na korupciju kao globalni problem, ističući da je ona postala način života u državama poput Rusije, Turske i SAD. Ova izjava ukazuje na Stounovu duboku zabrinutost zbog širenja korupcije širom sveta, te je dodatno istakla njegovu političku angažovanost i kritički stav prema aktuelnim društvenim i političkim pitanjima.

"Skoro 100 optužnica protiv tog tipa... to je smešno. Tramp je žrtva pravosudnog rata i pokušaja političkih protivnika da ga ućutkaju. To su sve politički procesi. Oni žele da ga strpaju iza rešetaka, ali neće im poći za rukom", rekao je Stoun u intervjuu za francuske medije tokom putovanja u Pariz gde promoviše svoj dokumentarni film o nuklearnoj energiji, "Nuklearno sada", prenosi France 24.



Stounov stav o predsedničkim izborima

U intervjuu, Stoun je otkrio da na predstojećim predsedničkim izborima neće glasati ni za Trampa ni za Bajdena. Svoj stav o Bajdenu Stoun je obrazložio kao "ratni huškač", ističući da je i sam ratni veteran, te da ima duboke rezerve prema politici koja podržava vojne intervencije. Ovakav stav dodatno naglašava Stounovu nezavisnost i kritički odnos prema političkim liderima i politici koju zastupaju.

"Korupcija je način života, ali od nje se sada pravi političko pitanje", ukazao je Stoun i potvrdio da na predsedničkim izborima u novembru ove godine neće glasati za Trampa, ali ni za Bajdena jer je Bajden, prema rečima Stouna "ratni huškač".



Oliver Stoun je poznat i po svojim kontroverznim stavovima o američkoj spoljnoj politici, kao i po snimanju filma o ubistvu američkog predsednika Džona F. Kenedija, zbog čega je često bio kritikovan kao teoretičar zavere. Njegova vojnička prošlost, borba u Vijetnamu i odlikovanje Bronzanom zvezdom i Purpurnim srcem dodatno doprinose kompleksnosti njegovih političkih stavova.

Oliver Stoun je svojom izjavom još jednom pokrenuo javnu debatu o političkim procesima, korupciji i ulozi medija u savremenom društvu, naglašavajući važnost kritičkog razmišljanja i nezavisnog pristupa političkim pitanjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading