SUDIJA ODBACIO DELOVE OPTUŽNICE PROTIV DONALDA TRAMPA! Slučaj izbora u Džordžiji dobio EPILOG!

Autor:

Svet

13.03.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija odbacio delove optužnice protiv Trampa u slučaju izbora u Džordžiji.

SUDIJA ODBACIO DELOVE OPTUŽNICE PROTIV DONALDA TRAMPA! Slučaj izbora u Džordžiji dobio EPILOG!

Foto: Tanjug/AP

Sudija okruga Fulton, Skot Mekafi, danas je doneo odluku da odbaci šest delova krivične optužnice protiv bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država, Donalda Trampa, i drugih optuženih za podrivanje izbora u saveznoj državi Džordžiji.

Ova odluka je izazvala značajnu pažnju medija i javnosti, a detalji o razlozima odbacivanja delova optužnice su privukli posebnu pažnju.

Detalji o odbačenim delovima optužnice

Sudija Mekafi je obrazložio da su navodi tužilaštva bili nedovoljno detaljno obrazloženi, što je dovelo do odbacivanja šest delova optužnice. Ovo je rezultiralo i odbacivanjem tri tačke optužnice protiv Trampa, koji je bio republikanski predsednički kandidat na novembarskim izborima 2024. godine.

Međutim, važno je napomenuti da centralni deo optužnice koji se odnosi na reketiranje nije odbačen, što znači da Tramp i drugi optuženi i dalje moraju da se suoče sa optužbama za navodne kriminalne radnje.

Uticaj odluke na dalji tok suđenja

Odluka sudije Mekafija ima značajan uticaj na dalji tok suđenja, posebno imajući u vidu da se očekuje odluka o eventualnoj diskvalifikaciji tužiteljke okruga Fulton, Fani Vilis. Njen odnos sa advokatom angažovanim da vodi ovaj slučaj dovelo je do spekulacija o mogućem sukobu interesa. Ova situacija dodatno komplikuje već kompleksan pravni proces i izaziva pažnju javnosti.


Očekuje se da će odluka o daljem toku suđenja imati značajan uticaj na političku i pravosudnu scenu u Sjedinjenim Američkim Državama, a pažljivo praćenje ovog slučaja će biti od velikog značaja za javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading