"HAJDE DA SRUŠIMO OVOG ZELENOG PACOVA" Rusi provalili u zatvoreni ukrajinski vojni Telegram kanal i otkrili veliku zaveru koja se sprema u Kijevu

Autor:

Svet

11.03.2024

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je 8. februara smenio Zalužnog sa funkcije glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine.

"HAJDE DA SRUŠIMO OVOG ZELENOG PACOVA" Rusi provalili u zatvoreni ukrajinski vojni Telegram kanal i otkrili veliku zaveru koja se sprema u Kijevu

Foto: Tanjug/AP

Komandanti i borci elitnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine nezadovoljni su rekonstrukcijom u vojnom vrhu zemlje i ozbiljno razgovaraju o svrgavanju Volodimira Zelenskog, rekao je za RIA Novosti predstavnik ruskih snaga bezbednosti.

- Naši specijalisti su dobili pristup resursu u kojem komuniciraju predstavnici različitih elitnih jedinica neprijatelja, poput marinaca, specijalaca, obaveštajnih službi, specijalnih jedinica SBU, kao i raznih nacionalističkih bataljona. To su visokokvalifikovani stručnjaci koji su očigledno nezadovoljni promenom komande. Ozbiljno razgovaraju o opcijama za rušenje aktuelne vlasti i komande Oružanih snaga Ukrajine - rekao je sagovornik.

Foto: Profimedia, Yuliia Ovsiannikova / Zuma Press / Profimedia

 

On je pojasnio da su stručnjaci dobili pristup zatvorenom Telegram kanalu pod nazivom ParaBelum, koji čine radikalni borci iz elitnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine.

Na osnovu materijala do kojih su došli RIA Novosti, vojska izražava nezadovoljstvo akcijama Zelenskog i novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, Aleksandra Sirskog, koji je pre mesec dana postavljen na mesto Valerija Zalužnog.

Tako komandant izviđačke grupe 80. odvojene vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine, Maksim Ševcov, sa pozivnim znakom "Zima" poziva pripadnike ParaBeluma da zbace Zelenskog.

- Ako se ljudi ne ustanu u zaštitu Zalužnog, ako se vojska ne ustane u zaštitu Zalužnog, onda će ovaj pacov (Zelenski – prim. aut.) sve torpedovati. Hajde da srušimo ovog zelenog pacova i postavimo Zalužnog. U stvari, Zelenskog treba promeniti, a ne Zalužnog. Ovaj pacov oseća da ima nulti rejting, a Zalužni ima veći rejting i pokušava da ga torpeduje - kaže se u glasovnoj poruci borca.

Zelenski je 8. februara smenio Zalužnog sa funkcije glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine. Ukrajinski i zapadni mediji pisali su u jesen 2023. o verovatnom sukobu između šefa kijevskog režima i generala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading