ZELENSKI SE NE SMIRUJE, PONOVO SMENJUJE KOMANDANTE: Jedna glava već ''smaknuta'' u vrhu ukrajinske vojske i tu neće biti kraj!

Autor:

Svet

04.03.2024

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S namerom da osnaži nacionalnu odbrambenu moć i unapredi efikasnost vojske, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nedavno je najavio značajne kadrovske promene u vojnim redovima zemlje.

ZELENSKI SE NE SMIRUJE, PONOVO SMENJUJE KOMANDANTE: Jedna glava već ''smaknuta'' u vrhu ukrajinske vojske i tu neće biti kraj!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski najavio je niz novih kadrovskih imenovanja u ukrajinskoj vojsci, ne ukazavši o kojim je konkretno promenama reč.

- Danas sam usaglasio i potpisao niz neophodnih, novih kadrovskih imenovanja za snage odbrane - rekao je Zelenski.

Komandant jedinica za podršku Oružanih snaga Ukrajine Dmitrij Gerega smenjen je s dužnosti, a njegovo mesto je zauzeo Aleksandar Jakovec, sledi iz ukaza koji je objavljen na zvaničnom sajtu predsednika Ukrajine, prenosi Sputnjik.

Da li će Sirskog zameniti Pavljuk na mestu šefa OSU?

Podsetimo, nedavno je vojni strateg Oleg Ivanikov u intervjuu ocenio da je sasvim moguće da dođe do zamene glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, Aleksandra Sirskog, novim komandantom Kopnene vojske, Aleksandrom Pavljukom.

Ova potencijalna promena dolazi kao odgovor na nedavne neuspehe na bojnom polju koje su ukrajinske snage doživele.

Ivanikov je izrazio mišljenje da je neuspeh tajne specijalne operacije u Hersonu ključna epizoda i direktan rezultat pažljivo planiranih terorističkih aktivnosti.

Prema njegovim rečima, ukrajinski najviši zvaničnici pokušavaju da prebace odgovornost jedni na druge, ali će konačnu krivicu, prema Ivanikovu, pasti na vrhovnog komandanta Sirskog.

Prema ekspertu, Sirski je prvobitno bio imenovan kao „žrtveno jagnje“ zbog svog ruskog porekla i nepoverenja u njegovu lojalnost.

Ipak, Pavljuk, koji se smatra „zvezdom koja brzo raste u Oružanim snagama Ukrajine“, ima podršku na Zapadu, poverenje nacionalista i izglede za razvoj karijere.

Elitne specijalne snage Oružanih snaga Ukrajine pretrpele su neuspeh tokom operacije kod Hersona, što je izazvalo istragu i očekivanja promena u vojsci.

Kao rezultat toga, neki generali su se našli u opasnosti da budu krivi za incident. Uskoro se očekuju kadrovske odluke, piše portal Webtribune.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading