BEBA I MLADA DEVOJKA UMRLE OD GLADI! Stravične scene rata u Gazi KIDAJU DUŠU na komade!

Autor:

Svet

09.03.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova alarmantna vest potvrđuje da je glad na severu Gaze dostigla smrtonosne nivoe, istaklo je ministarstvo, stavljajući dodatni pritisak na već tešku situaciju u tom regionu.

BEBA I MLADA DEVOJKA UMRLE OD GLADI! Stravične scene rata u Gazi KIDAJU DUŠU na komade!

Foto: Tanjug/AP

Uznemirujuće vesti stižu iz Gaze, gde su od gladi premunuli dvomesečna beba i mlada devojka, podižući broj umrlih od izgladnjivanja na 25. Ministarstvo zdravlja iz Gaze je saopštilo da je beba preminula od neuhranjenosti i dehidracije u bolnici Kamal Advan na severu Gaze.

Isti uzroci smrti su bili i fatalni po mladu ženu koja je preminula u bolnici Al Šifa, gde su još tri mlade osobe izgubile život iz istog razloga.

Ova alarmantna vest potvrđuje da je glad na severu Gaze dostigla smrtonosne nivoe, istaklo je ministarstvo, stavljajući dodatni pritisak na već tešku situaciju u tom regionu, prenosi Al Džazira.


Povećan broj smrti od neuhranjenosti i dehidratacije predstavlja zabrinjavajući trend koji ukazuje na ozbiljnost problema sa kojim se stanovnici Gaze suočavaju. Iako se broj umrlih od gladi beleži samo u bolnicama, veruje se da je stvarni broj žrtava znatno veći. Al Džazira navodi da se procenjuje da se oko 300.000 ljudi u opkoljenoj enklavi suočava sa glađu, što dodatno naglašava ozbiljnost situacije.

Humanitarna kriza u Gazi

Ova tužna vest baca svetlo na humanitarnu krizu koja već duže vreme potresa Gazu, postavljajući pitanje odgovornosti međunarodne zajednice i potrebe za hitnom intervencijom kako bi se sprečile dalje tragedije. Situacija u Gazi zahteva hitnu pažnju i akciju, kako bi se sprečile dalje gubitke ljudskih života usled gladi i neuhranjenosti.

(Al Džazira)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading