JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA UKRAJINE NA RUSIJU OD POČETKA SUKOBA: Eksplozije odjekivale celu noć, OBORENO 47 BESPILOTNIH LETELICA! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.03.2024

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo iznad Rostovske oblasti uništeno je 41 dron, dok su tri drona oborena iznad Volgogradske, a dva iznad Кurske oblasti.

JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA UKRAJINE NA RUSIJU OD POČETKA SUKOBA: Eksplozije odjekivale celu noć, OBORENO 47 BESPILOTNIH LETELICA! (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Ukrajina je tokom noći između petka i subote izvela novi masovni napad bespilotnim letelicama na Rusiju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Prema navodima Ministarstva, jedinice protivvazdušne odbrane su uspele da obore ukupno 47 bespilotnih letelica iznad četiri ruske oblasti, piše Kurir

Obaranje dronova iznad ruskih oblasti

Samo iznad Rostovske oblasti uništeno je 41 dron, dok su tri drona oborena iznad Volgogradske, a dva iznad Кurske oblasti. Još jedan dron je neutralisan u Belgorodskoj oblasti. Guverner Rostovske oblasti Vasilij Golubev izvestio je da je PVO odbila napade na Taganrog i Morozovsk, pri čemu nije bilo nastradalih.

 

 


Napad na luku Taganrog

Glavna meta jednog od najmasovnijih ukrajinskih napada dronovima bila je luka Taganrog na obali Azovskog mora. Prema informacijama sa terena, dronovi su dva puta doleteli sa mora izazivajući više od 20 eksplozija. Zapaljeni ostaci jedne letelice su izazvali požar u Taganrogskom avijacionom naučnom kompleksu, dok su navodno ostaci još dva drona pronađeni na teritoriji lokalnog metalurškog kombinata.

Meta napada u Taganrogu

Prema ukrajinskim vojnim Telegram kanalima, meta napada u Taganrogu bila je luka gde se odvija modernizacija aviona DRLV A-50 i A-100, kao i servisiranje strateških bombardera Tu-95 i Tu-142.

 

 

 

 


Posledice napada

Ostaci drona koji je oboren iznad Kurska pali su na krov klinike, zbog čega je naređena evakuacija pacijenata i osoblja iz obližnje jedinice intenzivne nege u druge medicinske ustanove.

Prethodni napadi Ukrajine

Podsetimo, Ukrajina je prošle nedelje izvela masovni napad dronovima na Krim, na šta je Rusija odgovorila slanjem 38 bespilotnih letelica u napad. Ovo predstavlja samo jedan u nizu incidenata koji dodatno zaoštravaju tenzije između dve zemlje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading