IZRAELCI ČISTE PALESTINU, KAO ŠTO JE HITLER JEVREJE! Brutalna prozivka predsednika, cela zemlja se zatresla od ovih reči

Autor:

Svet

20.02.2024

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider južnoameričke države zahteva od sveta da zaustavi masakr nadajući se da će "čovečanstvo uskoro stići tamo i doneti pravdu"

IZRAELCI ČISTE PALESTINU, KAO ŠTO JE HITLER JEVREJE! Brutalna prozivka predsednika, cela zemlja se zatresla od ovih reči

Foto: www.profimedia.rs

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro uporedio je danas izraelske napade na Pojas Gaze sa zločinima nacističke Nemačke, dan nakon što je to isto uradio njegov brazilski kolega Luiz Inasio Lula da Silva.

"Hitler je bio čudovište koje su stvorile zapadne elite. Sada iste finansije dolaze izraelskom zločinačkom vojnom aparatu. Kao što je rekao predsednik Lula, izraelska vlada radi istu stvar sa palestinskim narodom koju je Hitler učinio jevrejskom narodu", rekao je Maduro, prenosi TASS.

Maduro je takođe pozvao izraelski narod da "zaustavi masakre" i izrazio nadu da će "čovečanstvo uskoro stići tamo i doneti pravdu".

Njegove reči odjeknule su širom Izraela poput bombe, a građani te zemlje već apeluju po društvenim mrežama da svet okrene leđa Venecueli.

Lula da Silva je 18. februara rekao da se masakri civila koji su rezultat izraelskog bombardovanja pojasa Gaze mogu uporediti sa Hitlerovim zločinima nad Jevrejima, nakon čega je izraelski premijer Benjamin Netanijahu ocenio njegove navode kao "sramne i opasne".

Netanijahu je dodao da je zajedno sa ministrom spoljnih poslova Izraela Izraelom Kacom odlučio da pozove brazilskog ambasadora u Izraelu.

Kac je juče Lulu proglasio za personu non grata u Izraelu sve dok se ne izvini i ne povuče poređenja sa Hitlerom.

Izaslanik brazilskog predsednika za spoljne poslove Selso Amorim rekao je da se Lula neće izvinjavati.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading