UMRO ČOVEK KOJI JE OSMISLIO NAŠ OMILJENI KONCEPT PRODAJE: Preminuo od zatajenja srca

Autor:

Svet

20.02.2024

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lanac prodaje sve vrste poslastica i potrepština za domaćinstvo.

UMRO ČOVEK KOJI JE OSMISLIO NAŠ OMILJENI KONCEPT PRODAJE: Preminuo od zatajenja srca

Foto: facebook.com/printscreen

Japanski milijarder Hirotake Jano, osnivač kompanije Daiso Industries, preminuo je od zatajenja srca u Hirošimi 12. februara, javljaju strani mediji. Janoova neto vrednost iznosila je oko 1,9 milijardi dolara u vreme smrti, prema Blumbergovom indeksu milijardera, a prenosi CNN. Članovi uže porodice održali su privatnu sahranu i biće organizovana komemoracija, dodaje se.

Hirotake Jano je nakon diplomiranja na Univerzitetu Čuo u Tokiju 1967. godine radio različite poslove pre nego što je oko pet godina kasnije osnovao malu radnju koja je prodavala proizvode za 100 jena, što je tada bilo ekvivalentno oko 30 centi, prema Daisou. Osnovao je kompaniju 1977. godine, nazvavši je Daiso, što u prevodu znači „stvarati nešto veliko".

Danas, kompanija Daiso Industries je prerasla u maloprodajno carstvo, sa preko 4.360 prodavnica širom Japana i više od 990 prodavnica u inostranstvu do kraja 2023. godine, navodi se na veb stranici.

Lanac prodaje sve vrste poslastica i potrepština za domaćinstvo, uključujući kancelarijski materijal i grickalice, uglavnom ispod dolara po komadu.


Jano je bio ključna figura u popularizaciji koncepta diskontne prodavnice sve za dolar, sličnog našim radnjama sve za 100 dinara. Njegova vizija i preduzetnički duh doprineli su razvoju kompanije koja je postala globalno prepoznatljiva po svojoj ponudi proizvoda po pristupačnim cenama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading