BORELJ OTKRIO VESTI!Julija Navaljna iznosi istinu o ruskom režimu pred EU čelnicima!

Autor:

Svet

18.02.2024

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Julija Navaljna na sednici Saveta Evropske unije za spoljne poslove

BORELJ OTKRIO VESTI!Julija Navaljna iznosi istinu o ruskom režimu pred EU čelnicima!

Foto: Credit: Not supplied / WillWest News / Profimedia


Julija Navaljna, supruga nedavno preminulog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, iznenadila je mnoge kada se pojavila na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, neposredno nakon vesti o smrti svog supruga.

Njeno prisustvo na sednici Saveta Evropske unije za spoljne poslove, najavljenoj od strane visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja, izazvalo je veliku pažnju javnosti. Borelj je najavio da će na sastanku ministri spoljnih poslova država članica EU poslati "snažnu poruku podrške borcima za slobodu u Rusiji i odati poštu Alekseju Navaljnom". Očekuje se da će Julija Navaljna iskoristiti ovu priliku da apeluje na međunarodnu zajednicu da se uključi u borbu protiv ruskog režima.

- U ponedeljak ću dočekati Juliju Navaljnu na Savetu EU za spoljne poslove - napisao je Borelj u objavi na društvenoj mreži  X.


Smrt Alekseja Navaljnog i njegova supruga Julija

Aleksej Navaljni preminuo je u 48. godini, u ruskom zatvoru gde je služio 30-godišnju zatvorsku kaznu. Njegova smrt izazvala je velike reakcije širom sveta, a njegova supruga Julija Navaljna postala je glas protivljenja ruskom režimu. Njeno neočekivano pojavljivanje na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, gde je istakla da ne treba verovati ruskoj vladi, pokazalo je njenu hrabrost i odlučnost da nastavi sa borbom koju je njen suprug započeo.

Reakcija međunarodne zajednice

Najava prisustva Julije Navaljne na sednici Saveta Evropske unije za spoljne poslove dolazi u trenutku kada se međunarodna zajednica aktivno angažuje u osudi ruskog režima i pružanju podrške borcima za slobodu u Rusiji. Njen dolazak na ovaj sastanak može dodatno ojačati međunarodni pritisak na Rusiju i ukazati na potrebu za zajedničkim delovanjem protiv kršenja ljudskih prava i političkog progonstva.



Julija Navaljna, suočena sa gubitkom supruga i teškom situacijom u Rusiji, nastavlja da bude glas borbe za slobodu i pravdu. Njeno prisustvo na sednici Saveta Evropske unije za spoljne poslove predstavlja važan korak u međunarodnom priznanju borbe koju vodi i može imati značajan uticaj na dalji razvoj situacije u Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Dejan

03.03.2024 21:39

Ne razumem,zašto ne zovete Džulijana Asanža,on vam ne odgovara, ma da li je moguće.