ZELENSKI VAN SEBE OD BESA NAKON PADA AVDEJEVKE! Ovo je GLAVNI razlog njihovog poraza, Zapad je umešao PRSTE!

Autor:

Svet

17.02.2024

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je naglasio da je nedostatak podrške Zapada i veštački deficit municije ograničio dijapazon delovanja ukrajinskih snaga, ističući da situacija u Avdejevki to potvrđuje.

ZELENSKI VAN SEBE OD BESA NAKON PADA AVDEJEVKE! Ovo je GLAVNI razlog njihovog poraza, Zapad je umešao PRSTE!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izneo je svoje viđenje povlačenja ukrajinske vojske iz Avdejevke, ističući nedostatak podrške Zapada i veštački deficit municije kao glavne faktore.

Govoreći na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, Zelenski je istakao da se Ukrajini nametnuo veštački deficit municije, posebno artiljerijske i dalekometne, što je ograničilo delovanje ukrajinskih snaga, prenosi Sputnjik.

Veštački deficit municije kao ograničavajući faktor

Zelenski je naglasio da je nedostatak podrške Zapada i veštački deficit municije ograničio dijapazon delovanja ukrajinskih snaga, ističući da situacija u Avdejevki to potvrđuje. Ovaj problem postavlja nove izazove pred ukrajinsku vojsku u njihovim operacijama.


Predsednik Zelenski je takođe istakao da rat u Ukrajini doživljava kao nepravedan, posebno kada je reč o taktičkim prednostima. Naglasio je da je nepravednost rata posebno izražena u odnosu snaga, ukazujući na razlike u dometu artiljerije između Ukrajine i Rusije.

Zelenski je time stavio akcenat na značaj podrške Zapada i neophodnosti rešavanja problema veštačkog deficita municije kako bi se omogućilo efikasnije delovanje ukrajinskih snaga na terenu. Njegove reči ukazuju na složenost situacije u kojoj se Ukrajina nalazi, istovremeno naglašavajući potrebu za dodatnom podrškom i resursima u suočavanju sa izazovima na terenu.

(Sputnjik)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading