KRALJ ČARLS TREĆI PRVI PUT VIĐEN U JAVNOSTI NAKON OPERACIJE!

Autor:

Svet

11.02.2024

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegovo pojavljivanje došlo je dan nakon što je izrazio zahvalnost za poruke podrške koje je primio od javnosti.

KRALJ ČARLS TREĆI PRVI PUT VIĐEN U JAVNOSTI NAKON OPERACIJE!

Foto: Credit: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Kralj Čarls III je prvi put od dijagnoze karcinoma prisustvovao crkvi u nedelju, šetajući pored kraljice Kamile dok su stizali u crkvu Svete Marije Magdalene, blizu Sandringham House-a na istoku Engleske, gde se povukao radi oporavka nakon prvog tretmana za nespecifikovan oblik karcinoma.

Njegovo pojavljivanje došlo je dan nakon što je izrazio zahvalnost za poruke podrške koje je primio od javnosti.

U saopštenju izdatom kasno u subotu, monarh je izjavio da su takve misli "najveća uteha i ohrabrenje".

- Podjednako je ohrabrujuće čuti kako je deljenje moje dijagnoze pomoglo promovisanju javnog razumevanja i osvetlilo rad svih organizacija koje pružaju podršku pacijentima obolelim od karcinoma i njihovim porodicama širom Ujedinjenog Kraljevstva i šireg sveta - rekao je u saopštenju.

- Moje dugogodišnje divljenje za njihov neumorni trud i posvećenost još je veće zbog mog ličnog iskustva - poručio je Kralj Čarls Treći.

Bakingemska palata je saopštila dijagnozu u ponedeljak. Charles je poslednji put viđen u utorak kada je napustio svoj dom u Clarence House-u u Londonu nakon početka tretmana.

Podrška javnosti

Kralj je izrazio zahvalnost za poruke podrške koje je dobio od javnosti, ističući da su mu one pružile utehu i ohrabrenje.

Izjava kralja Charlesa III istakla je važnost deljenja njegove dijagnoze u promovisanju javnog razumevanja o karcinomu.

Reakcija kralja na dijagnozu

Kralj je istakao da je njegovo divljenje za organizacije koje pružaju podršku obolelim od karcinoma i njihovim porodicama još veće zbog sopstvenog iskustva sa ovom bolešću.

Objava dijagnoze

Bakingemska palata je objavila dijagnozu kralja Charlesa III u ponedeljak, a javnost je poslednji put imala priliku da ga vidi u utorak kada je napustio svoj dom u Clarence House-u u Londonu nakon početka tretmana.

(New york post)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading