PRIVEDENI SRBI U BEČU ZBOG UBISTVA DETETA: Beba imala slomljene kosti i povredu MOZGA

Autor:

Svet

09.02.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja se da je beba umrla od trauma usled potresa

PRIVEDENI SRBI U BEČU ZBOG UBISTVA DETETA: Beba imala slomljene kosti i povredu MOZGA

Foto: pixabay.com


Nakon smrti tromesečne bebe privedeni su roditelji, oboje iz Srbije, zbog sumnje da je beba umrla od trauma usled potresa. Bebu je početkom februara u hitnu službu u bečkom okrugu Otakring donela majka, ali već tada je beba bila bez svesti.

Doktori su odmah utvrdili da beba ima i nekoliko preloma. Beba je odmah prebačena u AKH, gde su se doktori nesebično borili za njen život, ali su svi pokušaji bili uzaludni jer je povreda mozga bila i više nego ozbiljna. Kako prenose mediji, reč je o bebi rođenoj krajem novembra, 2023. godine.


**Roditelji pod istragom**

Nakon pregleda medicinske dokumentacije, odlučeno je da postoji određena sumnja i roditelji su sinoć privedeni. Oba roditelja, 29-godišnji otac i tri godine mlađa majka, sada su pod istragom.

Kako je izjavila Nina Busek, portparolka javnog tužilaštva, njima još uvek nije određen pritvor. Ona je dodala da postoje dokazi da je beba pretrpela tešku traumu, te da je dečak navodno imao slomljene kosti. Takođe, već je naređena obdukcija tela.


**Roditelji još nisu saslušani**

Iz policije je saopšteno da roditelji još nisu saslušani jer su u šoku, a imaju i dvogodišnju ćerku koja je trenutno smještena u hraniteljsku porodicu. Situacija je i dalje u razvoju, a nadležni organi vrše istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog tragičnog događaja.

(Nezavisne novine)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading