CHATGPT GA DOVEO DO VERIDBE: Devojka se godinu dana dopisivala sa veštačkom inteligencijom

Autor:

Svet

07.02.2024

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvrdio je da je imao šest sastanaka dnevno dok nije pronašao pravu osobu, nakon čega je napravio pauzu u korišćenju bota.

CHATGPT GA DOVEO DO VERIDBE: Devojka se godinu dana dopisivala sa veštačkom inteligencijom

Foto: pixabay.com

Priča o Aleksandru Žadanu, muškarcu koji je navodno koristio ChatGPT-a za vođenje razgovora na Tinderu, izazvala je brojne reakcije i sumnje u njenu autentičnost. Iako je Žadan tvrdio da je zahvaljujući ovom botu upoznao svoju verenicu, mnogi korisnici su izrazili skepticizam povodom ove priče.

Aleksandr Žadan je 30. januara 2024. objavio da je zahvaljujući ChatGPT-u upoznao svoju verenicu, sa kojom je bot komunicirao godinu dana umesto njega. Tvrdio je da je imao šest sastanaka dnevno dok nije pronašao pravu osobu, nakon čega je napravio pauzu u korišćenju bota.

Priča je brzo postala viralna, ali je takođe izazvala sumnje u njenu autentičnost. Neki korisnici su istakli neusklađenosti i sumnjali u verodostojnost priče, navodeći da je moguće da je sama priča izmišljena ili preuveličana, posebno uzimajući u obzir tvrdnje o lažiranju diploma i nedostatku tehničkih veština koje je navodno posedovao.

 

 

Neki korisnici su istakli neusklađenosti u Žadanovoj priči, dovodeći u pitanje njenu verodostojnost. Pored toga, pojedini su naglasili mogućnost da je cela priča izmišljena ili preuveličana, posebno uzimajući u obzir tvrdnje o lažiranju diploma i nedostatku tehničkih veština koje je navodno posedovao. Jedan korisnik je čak naveo da je "ovaj tip lažirao svoju diplomu i mnoge druge", dodajući sumnje u autentičnost priče.

- Kao čovek koji govori ruski, definitivno mogu da kažem da je lažna. Ovaj tip je lažirao svoju diplomu i mnoge druge. Dakle, pretpostavite generalno da je to moguće, ali sama ova priča je AI generisana - odgovorio je jedan korisnik.

Usledila su i spekulacije o tome da je sama priča generisana od strane veštačke inteligencije, što je dodatno pojačalo sumnje u njenu istinitost. Drugi korisnici su istakli da je "zajednica uradila malo istraživanje o ovom tipu, i postoji velika šansa da je on samo hajpuje jer sam nije developer", čime su dodali nove slojeve sumnje u Žadanovu priču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading