KRALJ ČARLS PRELOMIO: Doneta nova odluka, posle ovog NIŠTA neće biti isto

Autor:

Svet

07.02.2024

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dešavanja u Bakingemskoj palati u poslednja dva dana su poput jedne dobre filmske drame

KRALJ ČARLS PRELOMIO: Doneta nova odluka, posle ovog NIŠTA neće biti isto

Foto: Tanjug/AP

Otkriveni detalji sa nošnje koja je specijalno skrojena za Čarlsa i Kamilu

Britanski kralj Čarls III doneo je odluku da ubuduće neće više lično i svake nedelje primati britanskog premijera u svom kabinetu već će sastanke održavati preko telefona, saopšteno je iz Dauning strita.

U normalnim okolnostima svi sastanci sa premijerom održavali su se u Bakingemskoj palati.

Velika promena u palati dogodila se nakon što je otkriveno da kralj Čarls ima rak. Bolest nije uznapredovala, već je otkrivena, kako su doktori rekli "relativno na vreme".

Kralj Čarls išao je sa suprugom Kamilom na pregled prostate a tada su doktori primetili da rezultati krvne slike nisu dobri te su preko drugih analiza došli do šokantnog otkrića o njegovom zdravlju.

Kralj je odmah pozvao sinova Vilijama i Harija da ih obavesti o svemu. Hari je prvim avionom stigao iz SAD u London nakon čega je skoro sat vremena proveo u gostima kod oca.

Sa bratom Vilijamom nije se video iako je imao želju. Vilijam je s druge strane izuzetno zauzet ovih dana.

Prvo je supruga Kejt Midlton morala na operaciju abdomena i sada se oporavlja kući, a onda je dobio i neka kraljevska zaduženja umesto Čarlsa, kao što je danas recimo bila dodela ordena zaslužnim Britancima.

Premijer Velike Britanije Riši Sunak rekao je ranije da je šokiran i tužan zbog saznanja da je kralju Čarlsu dijagnostifikovan kancer. Sunak je rekao da je srećan što je "bolest rano primećena" i da se nada da će se monarh brzo oporaviti.

Podsetimo, i predsednik Amerike Džozef Bajden oglasio se nakon informacija da kralj boluje od raka.

Na društvenim mrežama, korisnici su podsetili sve na jeziv snimak sa krunisanja kralja Čarlsa od maja 2023. godine. 

Tada je usred krunisanja primećeno kako u pozadini prolazi jedno lice koje je neodoljivo podsećalo na Kosača smrti ("Reaper" - prim.nov.).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Neko

08.02.2024 09:29

Nikome ne zelim zlo, ali postoji ona narodna: bolest ne pita koliko je neko bogat i mocan... Britance zalim najmanje, jer vekovima su pobili na milione ljudi u svojim imperijalistickim pohodima, a cine to i danas