ODLUKA SUDA UNIŠTAVA AMERIKU: Tramp besan kao ris, evo šta je poručio posle oduzetog predsedničkog imuniteta

Autor:

Svet

06.02.2024

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će Tramp da se žali na presudu, što znači da bi slučaj mogao da dospe do Vrhovnog suda, gde konzervativci imaju većinu 6:3

ODLUKA SUDA UNIŠTAVA AMERIKU: Tramp besan kao ris, evo šta je poručio posle oduzetog predsedničkog imuniteta

Foto: Tanjug/AP

Kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp poručio je danas da presuda suda u Vašingtonu po kojoj nema imunitet, "uništava američku naciju"

"Predsednik Sjedinjenih Država mora da ima pun imunitet kako bi mogao da radi ono ono što je dobro za našu zemlju. Ne sme se dozvoliti da ova presuda koja uništava američku naciju ostane na snazi", naveo je Tramp na svojoj društvenoj mreži TruthSocial, reagujući na odluku suda u Vašingtonu u kojoj se navodi da bivši predsednik SAD nema predsednički imunitet i da može biti tužen po optužbama za zaveru da je hteo da poništi rezultate izbora 2020. godine.

On je dodao da će, ukoliko ne bude poništena, odluka "strašno naškoditi" instituciji predsednika SAD i samoj državi.

"Predsednik ce se plašiti da deluje iz straha od opake odmazde suprotne strane nakon što napusti funkciju. Znam, iz ličnog iskustva, jer upravo kroz to prolazim. To ce postati političko oružje koje će se koristiti za mešanje u izbore", naveo je Tramp.

Očekuje se da će Tramp da se žali na presudu, što znači da bi slučaj mogao da dospe do Vrhovnog suda, gde konzervativci imaju većinu 6:3.

Američki speijalni tužilac Džek Smit optužio je Trampa da je planirao da poništi pobedu Džozefa Bajdena na izborima 2020. godine i da je načinio krivično delo kako bi ostao na funkciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojvotkinja Tolstoj

07.02.2024 14:16

Baš "demokratski" - ponovo se obratite jedino Bogu Gospodu NA NEBU , jer mnogi orangutani bi da predstavljaju Boga NA ZEMLJI !