NEBENZJA PODSETIO NA BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE: Ruski diplomata o novoj intervenciji Zapada

Autor:

Svet

31.01.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija osuđuje akcije SAD i Velike Britanije u Crvenom moru

NEBENZJA PODSETIO NA BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE: Ruski diplomata o novoj intervenciji Zapada

Foto: Credit: Vanessa Carvalho / Zuma Press / Profimedia


Stalni predstavnik Rusije pri UN, Vasilij Nebenzja, osudio je agresivna dejstva Sjedinjenih Država i Velike Britanije u Crvenom moru, ističući da ih smatra sličnim najgorim vremenima nezakonitih bombardovanja Jugoslavije, Avganistana, Iraka, Libije i Sirije. On je naglasio da se eksploatišu teze o borbi protiv terorizma i pravu na samoodbranu, dok akcije Vašingtona i Londona smatra nezakonitim i provokativnim, predstavljajući direktnu pretnju međunarodnom miru i bezbednosti.

**Sličnost sa varvarskim NATO bombardovanjima**

Nebenzja je istakao da agresivna dejstva u Crvenom moru podsećaju na najgora vremena varvarskog i ilegalnog NATO bombardovanja, naglašavajući da ove akcije potkopavaju svetski poredak zasnovan na supremaciji međunarodnog prava i centralnoj ulozi UN.

**Nezakonite akcije ugrožavaju međunarodni mir i bezbednost**

U svom obraćanju na sastanku Saveta bezbednosti UN o Bliskom istoku, Nebenzja je jasno istakao da neodobrenje Saveta bezbednosti za agresiju na Jemen predstavlja ozbiljnu pretnju međunarodnom miru i bezbednosti.

**Reakcija Rusije na provokacije SAD i Velike Britanije**

Rusija je kategorički osudila nezakonite i provokativne akcije SAD i Velike Britanije u Crvenom moru, ističući da predstavljaju direktnu pretnju međunarodnom miru i bezbednosti. Ovakva reakcija Rusije jasno ukazuje na ozbiljnost situacije i njen uticaj na poredak baziran na međunarodnom pravu i ulozi UN.

(Sputnjik)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading