PRODAVALI LEŠEVE FAKULTETU: Kriminalci uhvaćeni na delu, evo KOLIKO PARA su uzimali za jedno telo

Autor:

Svet

30.01.2024

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Agenti su uhapsili odgovorne u pogrebnoj firmi i dvojicu radnika kao navodne počinioce krivičnog dela prevare, pri čemu se dvojica terete i za krivično delo falsifikovanje isprava

PRODAVALI LEŠEVE FAKULTETU: Kriminalci uhvaćeni na delu, evo KOLIKO PARA su uzimali za jedno telo

Foto: shutterstock

Španska policija razbila je kriminalnu mrežu u Valensiji vezanu za prodaju leševa, koja je falsifikovala dokumentaciju kako bi mogla da iznosi tela iz bolnica, kako bi ih kasnije prodavala univerzitetima za 1.200 evra.

Kako je saopštila Nacionalna policija, ta banda je jednom fakultetu fakturisala 5.040 evra za izvršenje 11 kremacija tela, ranije seciranih, što se međutim ne vidi u fakturama nijednog gradskog krematorijuma, pošto je svega nekoliko tela kremirano u to vreme.

Istraga je počela početkom 2023. godine, nakon što su agenti saznali da je telo preminule osobe jedno pogrebno preduzeće neregularno preuzelo iz mrtvačnice, a Matičnom registru dostavljen je falsifikovan dokument, navodi novinska agencija Efe.

Policija je potvrdila da su dvojica radnika pogrebnog preduzeća, nakon falsifikovanja dokumenata, prodala telo jednom univerzitetu za 1.200 evra, bez pristanka porodice.

Kasnije su otkriveni slični incidenti na drugim lokacijama, poput staračkih domova, kao i da su tela uglavnom pripadala stranim državljanima bez porodice u Španiji.

Agenti su uhapsili odgovorne u pogrebnoj firmi i dvojicu radnika kao navodne počinioce krivičnog dela prevare, pri čemu se dvojica terete i za krivično delo falsifikovanje isprava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Перагеније

30.01.2024 15:07

Били питон је за ове морални лик.