NEMAN SA KRVAVIM ZUBIMA VODA IZBACILA NA OBALU! Stravična scena u poznatom letovalištu Mediterana: Turisti preživeli PAKAO! (FOTO)

Autor:

Svet

27.01.2024

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mako ajkula može narasti do četiri metra u dužinu i težiti čak 570 kilograma!

NEMAN SA KRVAVIM ZUBIMA VODA IZBACILA NA OBALU! Stravična scena u poznatom letovalištu Mediterana: Turisti preživeli PAKAO! (FOTO)

Foto: Printscreen/facebook, shutterstock

Turisti koji su posetili plažu u Mazaronu na jugoistoku Španije doživeli su pravu dramu kada je ajkula dugačka preko dva metra i teška oko 200 kilograma isplivala na obalu.

Zbog svoje impozantne veličine, posetioci plaže su se uplašili, a pokušaji da se ajkula gurne nazad u more nisu urodili plodom, prenosi The Sun.

Ajkula i njena opasna reputacija

Lokalni mediji su izvestili da je ovaj predator primećen u okolini plaže samo nekoliko dana pre incidenta. Iako su se spekulisale pretpostavke o vrsti ajkule, veterinar je uzeo uzorke zveri i utvrdio da je reč o mako ajkuli, koja je klasifikovana kao ugrožena vrsta od strane Međunarodne unije za očuvanje prirode. Mako ajkula može narasti do četiri metra u dužinu i težiti čak 570 kilograma, što dodatno naglašava ozbiljnost situacije na plaži u Španiji.

Podsećanje na slične incidente i važnost zaštite morskog ekosistema

Ovaj događaj nas podseća na nedavni slučaj na Madagaskaru, gde su meštani ubili ajkulu koja im je pretila dok su bili na plaži, a kasnije otkrili užasavajući sadržaj njenog stomaka. Ovi incidenti naglašavaju važnost očuvanja morskog ekosistema i potrebu da se zaštite ugrožene vrste kako bi se sprečili potencijalno opasni susreti između ajkula i ljudi.

(The Sun/Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading