POTONUO BROD SA TURISTIMA, NAJMANJE ČETVORO MRTVIH: Organizator ture potcenio vetar i talase, traga se za još SEDMORO stranaca

Autor:

Svet

30.01.2024

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasne scene kod svetski poznatog letovališta

POTONUO BROD SA TURISTIMA, NAJMANJE ČETVORO MRTVIH: Organizator ture potcenio vetar i talase, traga se za još SEDMORO stranaca

Foto: Printscreen Twitter

Najmanje četiri osobe poginule su kada je brod sa turistima potonuo u vodama kod obale Kankuna.

Organizatori ture od Isla Muheresa do Puerto Huareza i pored upozorenja da nije dobro vreme za obilazak ostrva nije mario za vetar i sve veće talase te je potrpao turiste u brodić.

U jednom momentu brod su pogodili veoma jaki talasi i voda je naglo počela da ulazi u njegovu unutrašnjost. 

Brod je od pritiska vode počeo da tone, a turisti kojih je bilo 16, uz tri člana posade, izgubili su ravnotežu i pali su u okean, prenosi ABC News.

Potvrđeno je da su najmanje četiri osobe poginule, dva odrasla muškarca, jedna odrasla žena i jedan maloletnik, dok se sedam osoba vodi kao nestalo.

Vlasti još nisu objavile identitet putnika, a akcija spasavanja je u toku.

Do sada je, računajući i članove posade spaseno osam osoba, ali se za sada ne zna njihovo stanje, kao ni nacionalnost putnika, osim da je reč o strancima.

Kao i u mnogim drugim poznatim letovalištima i mnogi Meksikanci iz Kankuna i okoline često ignorišu upozorenja meteorologa o lošem vremenu i po svaku cenu organizuju ture.

Zbog toga meksičke vlasti odavno upozoravaju turiste da se vode ličnim informacijama i zdravom logikom kada je trenutak da se otisnu na pučinu a kad nije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading