OTKRIVENI PLANOVI: Da li će Kenedi biti Trampov potpredsednik?

Autor:

Svet

28.01.2024

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je izjavio da zna ko će mu biti kandidat za potpredsednika, ali ostaje nejasno ko bi taj izbor mogao biti.

OTKRIVENI PLANOVI: Da li će Kenedi biti Trampov potpredsednik?

Foto: Tanug/AP

Neobična vest proširila se u političkim krugovima kada su bliski saradnici bivšeg predsednika Donalda Trampa pokušali da regrutuju bivšeg demokratskog predsedničkog kandidata Roberta F. Kenedija da bude Trampov potpredsednik u predsedničkim izborima 2024. Ovaj pokušaj regrutacije je izazvao dosta pažnje, iako je bio preuranjen, kako je istaknuto iz izvora u Trampovim krugovima.

- Trampovi operativci su rano izrazili interesovanje za Kenedija, ali je sve bilo preuranjeno - rekla je jedna osoba koja je upoznata sa tim, dodajući da je odmah izašlo na videlo kada je Bobi u aprilu 2023. godine najavio da će se kandidovati za Belu kuću.

Robert F. Kenedi, koji je prvobitno pokrenuo kandidaturu za predsednika prošle godine kao demokrata, suočio se sa sukobom sa Demokratskim nacionalnim komitetom i odlučio da se samostalno kandiduje za Belu kuću. Ovaj preokret u njegovoj političkoj karijeri dodatno je učinio interesantnom mogućnost da postane Trampov potpredsednik.

- U ovoj fazi to je mnogo iza kulisa. Kako budemo napredovali, možda ćete videti da se još malo više razvija - rekao je donator.

Interesantno je primetiti da su i Tramp i RFK bili na istoj strani tokom tekuće krize na južnoj granici u Teksasu. Obojica su podržali Teksas u odluci da brani svoje granice usred onoga što su smatrali neuspešnom politikom Bajdenove administracije. Njihovo zajedničko zalaganje za ovu temu moglo bi imati uticaja na političku scenu.

- Zemlja bez granica uopšte nije država - napisao je u objavi na mreži "X".

Poslednjih nedelja spekulisalo se o tome koga bi bivši predsednik izabrao za svog potpredsednika. Tramp je izjavio da zna ko će mu biti kandidat za potpredsednika, ali ostaje nejasno ko bi taj izbor mogao biti. Ova neizvesnost dodatno pojačava interesovanje javnosti za politička dešavanja uoči predsedničkih izbora.

- Oni koje je Bajden pustio ne bi trebalo da se opuste jer će ići kući - napisao je Tramp na svojoj platformi Truth Social.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading