TRAMP UPOZORAVA NA KATASTROFU: "Naša zemlja umire, granica je otvorena!"

Autor:

Svet

27.01.2024

23:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp: "Sjedinjene Američke Države umiru zbog situacije na granici"

TRAMP UPOZORAVA NA KATASTROFU: "Naša zemlja umire, granica je otvorena!"

Foto: Tanug/AP


Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, izneo je svoje zabrinutosti na skupu pristalica u Nevadi, ističući da zemlja umire zbog otvorene granice. Tramp je naglasio da je situacija na granici "otvorena rana" i da se nikada ranije nije dogodilo nešto slično. Upozorio je da situacija može samo da se pogorša, te je time dodatno skrenuo pažnju javnosti na ozbiljnost problema.

Imigraciona kriza u Teksasu

Nacionalna garda Teksasa podigla je ogradu od bodljikave žice u blizini granice sa Meksikom kako bi suzbila ilegalne migracije. Ova akcija je izazvala reakciju Administracije Džoa Bajdena, koja se žalila Vrhovnom sudu kako bi naložila uklanjanje ograde. Međutim, državne snage su blokirale pristup saveznim patrolama, što je dodatno zakomplikovalo situaciju.

Reakcija Teksasa

Guverner Teksasa, Abot, izrazio je svoju zabrinutost zbog moguće "invazije" migranata i najavio mere zaštite. Teksas je najavio da će preduzeti sopstvene mere u borbi protiv ilegalne migracije, uključujući i zakon koji dozvoljava hapšenje, krivično gonjenje, zatvaranje i deportovanje osumnjičenih za ilegalne prelaske granice. Ove akcije su, međutim, naišle na kritike iz Vašingtona, koji ih naziva neustavnim i preteranim.

Podrška Trampa i republikanskih guvernera

Donald Tramp je podržao odluke guvernera Teksasa, dok su republikanski guverneri 25 američkih država takođe izrazili podršku teksaškim akcijama. Oni su optužili Bajdena za nespremnost da se bori protiv ilegalne migracije, dodatno naglašavajući političku podelu u vezi sa ovim pitanjem.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading