ZA VEROVALI ILI NE! Unovčili jednu od najvećih ljudskih fobija! UČESNICI IMAJU 30 MINUTA DA IZAĐU IZ MRTVAČKOG KOVČEGA!

Autor:

Svet

28.01.2024

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moderator igre, Aurora Alvarino, prati razvoj događaja putem kamera i opisuje ovu igru kao "teretanu za um".

ZA VEROVALI ILI NE! Unovčili jednu od najvećih ljudskih fobija! UČESNICI IMAJU 30 MINUTA DA IZAĐU IZ MRTVAČKOG KOVČEGA!

Foto: shutterstock

Horor Box, španska kompanija iz Barselone, kreirala je igru nazvanu "Katalepsija", koja se oslanja na zdravstveno stanje poznato kao katalepsija, koje karakteriše ekstremna ukočenost tela koje može lako biti pogrešno shvaćeno kao smrt.

U ovoj neobičnoj igri, učesnici su postavljeni u sanduke i imaju 30 minuta da izađu iz istih. Međutim, prije nego što to učine, moraju riješiti različite zagonetke u saradnji sa svojim partnerom iz susjednog sanduka, komunicirajući preko zvučnika.

Moderator igre, Aurora Alvarino, prati razvoj događaja putem kamera i opisuje ovu igru kao "teretanu za um". Ona upoređuje cilj igre kao stvaranje situacije u kojoj se svi možemo pronaći prije ili kasnije - situaciju koja se može uporediti sa sahranom.

Igra je inspirirana tafofobijom, odnosno strahom od sahrane ili strahom od mrtvih tela. Ovaj neobičan koncept igre kombinuje, kako kaže, fizički izazov sa zagonetnim elementima i emocionalnim aspektom, pružajući jedinstveno iskustvo učesnicima.

Mirijam Kastelja, 22-godišnja glumica koja je odabrana za demonstraciju igre, izjavila je da se osećala "malo preplašeno" nakon što je poklopac kovčega zatvorio. Njen partner u demonstraciji, 39-godišnji plesač Karlos Granedo, opisao je iskustvo kao jedinstveno, iako je već učestvovao u petnaestak sličnih igara.

Igrači prilikom rezervacije ulaznica mogu odabrati vrstu sanduka ili odlučiti žele li biti "kremirani" u virtualnom plamenu ili uz puštanje veštačkog dima. Inspiracija za "Katalepsiju" proizlazi iz straha pojedinca da će biti živ pokopan, poznatog kao tafofobija.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading