"LOŠE JE BITI BOGAT"! Aleksandar brutalno ubio 17 ljudi, žrtve nalazio preko malih oglasa! POSLE SVAKOG ZLOČINA OSTAVLJAO BIZARNU PORUKU, A JOŠ BIZARNIJA BILA JE KAZNA KOJU JE DOBIO! (VIDEO)

Autor:

Svet

21.01.2024

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je 25. avgusta 2001. godine dobila poziv iz gradske bolnice. Muškarac je u teškom stanju doveden sa mesta nesreće. Nakon hitne operacije počeo je da se oporavlja od anestezije i jasno govori o ubistvima koja je počinio.

"LOŠE JE BITI BOGAT"! Aleksandar brutalno ubio 17 ljudi, žrtve nalazio preko malih oglasa! POSLE SVAKOG ZLOČINA OSTAVLJAO BIZARNU PORUKU, A JOŠ BIZARNIJA BILA JE KAZNA KOJU JE DOBIO! (VIDEO)

Foto: youtube/printscreen/Nightmare

Serijski ubica Aleksandar Vasiljev držao je ceo Кrasnojarsk u strahu početkom dvehiljaditih godina.

Serija sličnih ubistava počela je krajem devedesetih. Tužilaštvo u Кrasnojarsku i centralna uprava ministarstva unutrašnjih poslova formirali su specijalnu jedinicu za istragu. Ukupno je bilo 17 ubistava i dva pokušaja ubistva.

Tragovi zločina
 

Vera Statsuk je prodavala kaput od nerca preko oglasa u novinama. Кad joj je navodni kupac zazvonio na vratima, mirno je otvorila vrata, a zatim ga pustila u kuću. Odjednom je dobila snažan udarac u glavu. Verujući da je Vera mrtva kupac je počeo da uzima dragocenosti iz kuće.

Odjednom se začuo dečji plač i video je malo dete kako jeca nad majčinim telom. Čovek ga je uzeo u naručje, stavio na sofu, a zatim pokrio ćebetom. Vera je čudom preživela, doktori su je bukvalno vratili sa drugog sveta, međutim, nije znala ime zločinca.
 

Zlokobna poruka
 

Detektivi su u hodniku pronašli zanimljiv detalj. Na zidu je bio zakačen list papira na koji je manijak zalepio slova isečena iz novina. Slova, različita po veličini, isticala su misterioznu poruku.

- Loše je biti bogat - pisalo je na papiru.

Zločinac se potpisao zlokobnim nazivom.

- Crni anđeo - stajalo je na kraju poruke.

Tri meseca kasnije policijska uprava okruga Solnečni primila je poziv da je mladić upravo pronašao majku ubijenu u stanu. Policija i tužioci koji su stigli zatekli su žensko telo na podu i stvari razbacane po stanu. Na zidu u spavaćoj sobi stajala je ista poruka.

- Loše je biti bogat - pisalo je na papiru uz isti zlokoban potpis na kraju.

Kraj i oslobađanje
 

Svi su mislili da će serijski ubica dobiti doživotni zatvor, međutim, uzimajući u obzir priznanje i voljnu saradnju sa istragom, sudija po zakonu nije mogao da mu da više od tri četvrtine maksimalnog roka za najtežu vrstu predviđene kazne.

Vasiljev je osuđen samo na 25 godina zatvora, međutim, okružni sud u Кrasnojarsku odlučio je da ga oslobodi ranije zbog raka levog bubrega. Tako je odležao samo 16 godina zatvora. Aleksandar Vasiljev je umro 28. januara 2020. godine.

Iz stana su nestali dragulji i antikviteti. Niko od komšija nije primetio ništa sumnjivo, međutim, jedan detalj privukao je pažnju istražitelja - žena je dala oglas da prodaje svoju staru garažu.

Nekoliko dana kasnije u gradu se dogodila nova tragedija. Žena iz Кrasnojarska pronašla je telo svoje majke u kući. Smrt je nastupila od posledica sedam udaraca u glavu dok je ubica odneo dragocenosti iz kuće. Istraga je utvrdila da je žena preko oglasa prodavala kolica.

Ubistva preko malih oglasa
 

Regionalno tužilaštvo otvorilo je sve krivične predmete u vezi sa ubistvima ljudi koji su prodavali stvari preko malih oglasa. Svaka od ubijenih žena dala je u novinama oglas za prodaju nekih ličnih stvari. Istraga je utvrdila da je žena preko oglasa prodavala kolica, druga televizor, treća nešto drugo...

Ima neverovatno pamćenje i dobro obrazovanje

 

Istražitelj Pavel Кartavski je rekao da je Vasiljev imao neverovatno pamćenje i da je do detalja opisao ubistva koja je počinio. Tokom ispitivanja Vasiljev se ponašao mirno. Pred islednicima je sedeo društven i obrazovan čovek koji je radoznalo pričao o Bogu i đavolu.

- Ja sam crni anđeo! Došao sam da očistim zemlju od nedostojnih - često je ponavljao na saslušanjima.

Tatjana Ibragimova, istražitelj za posebno važne slučajeve u tužilaštvu Кrasnojarske teritorije, ispričala je prave motive Vasiljeva. Manijak se navodno svetio državi koja ga je "lišila svega".

Monstrum je rođen u Čuvašiji u porodici radnika. Završio je zanatsku školu za mehaničara traktora, venčao se sa 18 godina, a imao je dvoje dece.

Vasiljev je osuđen 1989. godine za seksualno uznemiravanje drugara svoje petogodišnje ćerke, zlostavljanje je sprečila njegova supruga, a nakon toga napustila ga je porodica.

Nakon što je napustio zatvorsku koloniju, pokrenuo je sopstveni biznis, ali je kompanija bankrotirala. Kad je ostao bez novca, ostavila ga je devojka, zbog čega se razbesneo i ljubavnicu ubio na plaži.

Tokom istrage stalno se cenjkao i tražio hranu iz restorana i novac za priznanja. Ukupno je počinio 17 ubistava i 20 pljački.

Cena oglašenih stvari retko je prelazila nekoliko hiljada rubalja.

Uhapšen "Crni anđeo"
 

Policija je 25. avgusta 2001. godine dobila poziv iz gradske bolnice. Muškarac je u teškom stanju doveden sa mesta nesreće. Nakon hitne operacije počeo je da se oporavlja od anestezije i jasno govori o ubistvima koja je počinio.

- Crni anđeo - vikao je povremeno. Ispostavilo se da je pijani muškarac izgubio kontrolu i udario u ivičnjak. U džepu vozača pronađena su dokumenta adresirana na Aleksandra Vasiljeva.

Nakon pregleda automobila detektivi su pronašli iseckane novine i otkrili deo slova koji je bio izrezan iz skoro svih naslova. Ispostavilo se da je pacijent u delirijumu zapravo serijski ubica za kojim je tragala cela policija Кrasnojarska.
 

Priznanje i presuda
 

Vasiljev je nakon oporavka od anestezije povukao svoje reči. Tvrdio je da je ušao u tuđi automobil da se provoza i da navodno nije imao pojma šta je unutra. Policija je pretresla njegov stan i pronašla bele šortseve u kojima su svedoci prethodno tri puta videli osumnjičeno za ubistva.

Vasiljev je prebačen u istražni pritvor i iznenada je progovorio. Prva žrtva Vasiljeva bio je vlasnik automobila.

Ubica je tražio da ga odvede u Solnečni nakon čega je izvukao rezanu pušku i tražio da mu preda novac i ključeve od automobila. Vozač je pokušao da se odbrani i tada je Vasiljev pucao. Monstrum ga je stavio u prtljažnik i zakopao u šumi četrdesetak kilometara od grada. Zatim je priznao sve ostale zločine.

Bonus video


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading