RUSKI TORNADO RUŠI SVE PRED SOBOM: Putin poslao specijalne jedinice na front!

Autor:

Svet

20.01.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procena je da je ukrajinska vojska u tom napadu ostala bez 560 vojnika osam borbenih vozila, 26 automobila i osam jedinica artiljerije

RUSKI TORNADO RUŠI SVE PRED SOBOM: Putin poslao specijalne jedinice na front!

Foto: Shutterstock, Tanjug/ap

Predsednik Rusije Vladimir Putin dao je zeleno svetlo da se na kupjanskom pravcu pošalju specijalne jedinice raketnih lansera "tornado-S".

One su izvele uspešni napad na privremene položaje ukrajinske vojske na kupjanskom pravcu.

Tom prilikom naneli su im gubitke i ljudstvu i vojnoj tehnici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, njihov položaj otkriven je uz pomoć dronova, nakon čega je izveden neočekivan napad.

Procena je da je ukrajinska vojska u tom napadu ostala bez 560 vojnika osam borbenih vozila, 26 automobila i osam jedinica artiljerije, prenose Novosti.

Paralelno s tim, Rusija je o svom trošku isporučila Belorusiji taktičke nuklearne rakete kompleksa Iskander, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

On se obratio tokom posete fabrici automobila u regionu Minska, prenele su Ria Novosti, precizirajući da njegove reči prenosi predsednička pres služba.

"Moramo da se zahvalimo Rusima: mnogo su nam pomogli prošle godine. Ovde čak i ne govorim o nuklearnom oružju koje je svakog postavilo na svoje mesto. Dobili smo od Rusa, za njihov novac, iako im plaćamo druge račune, sisteme kao što je Iskander", rekao je beloruski lider.

Lukašenko je naglasio da upotreba ovakvih kompleksa i nuklearnih raketa zahteva striktno poštovanje određenog protokola. Rezolucije nekoliko visokih zvaničnika takođe su potrebne da se ovo oružje stavi u delo.

U martu 2023. godine, Lukašenko je već nazvao "svojim“ taktičke nuklearne rakete koje je Vladimir Putin planirao da rasporedi u Belorusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vrtlog

20.01.2024 17:18

Rusi su poznati po najZLOčesniji narod. Kako ih kazniti? Tako što treba im isključiti internet Rusiji pa nek vide kako će hakerisati dalje.