TUKU IH, URINIRAJU PO NJIMA I SEKU IM DELOVE TELA: Jezive scene iz Ekvadora, oteti policajci mole bande da ih ŠTO PRE UBIJU!

Autor:

Svet

16.01.2024

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talasu nasilja u zemlji, pokrenut osmišljenim bekstvom zloglasnog vođe kartela ne vidi se kraj

TUKU IH, URINIRAJU PO NJIMA I SEKU IM DELOVE TELA: Jezive scene iz Ekvadora, oteti policajci mole bande da ih ŠTO PRE UBIJU!

Foto: Tanjug/AP

Rat države i narko kartela u Ekvadoru tek je počeo, a kako se za sada čini, deluje da će biti najbrutalniji ikada u svetu. Brutalniji čak i od onog u Meksiku.

Otkako je iz zatvora pobegao ozloglašeni vođa kartela Adolfo Masijas Viljamar poznatiji kao Fito, tako je država kapitulirala. 

Fitovi podanici iste večeri zauzeli su nacionalnu televiziju, dok je sutradan more kriminalaca širom zemlje pokrenulo jezivi talas nasilja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Paralelno sa Fitovim bekstvom na slobodu, i mnogi zatvorenici ujedinili su se u pobuni protiv čuvara i policajaca. 

U trenutku kada je predsednik Ekvadora Danijel Noboa proglasio vanredno stanje i rat protiv narko klanova, više od 100 policajaca širom zemlje kidnapovano je i u fazi su kada mole kriminalce da ih što pre ubiju.

Na snimcima koji na mrežama ugledaju svetlost dana "na pet minuta" pa se obrišu, vide se oteti policajci kao i čuvari kako se u raznoraznim podrumima, brvnarama i straćarama muče do iznemoglosti.

Nekima od njih odsečeni su prsti na rukama ili uši, dvojica su pretučena gotovo na smrt, a na jednom snimku koji je obrisan vidi se kako pripadnici narko kartela uriniraju po policajcima pokazujući šta misle o objavljenom ratu države protiv njih.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Talas nasilja započeo je 7. januara kada se policija uputila u La Regional, zatvor u lučkom gradu Gvajakilu, gde je bio zatvoren Adolfo Macías Fito.

Plan je bio prebaciti Fita u La Roku, manji zatvor unutar istog kruga, koji se smatra sigurnijim jer drži manje zatvorenika.

Ipak, kada je policija ušla u Fitovu ćeliju, našli su je praznu. Portparol vlade rekao je da je Fitu dojavljeno o preseljenju još za Božić te da je pobegao pre preseljenja.

Nije jasno kada je tačno pobegao ni kako, ali dvojica zatvorskih čuvara optužena su da su mu pomogla u begu.

Vest o njegovom begu izazvala je nerede u najmanje šest zatvora u Ekvadoru, a brojni zatvorski čuvari uzeti su kao taoci, baš kao i policajci.

Predsednik Danijel Noboa proglasio je dvomesečno vanredno stanje i policijski čas u celoj zemlji od 23:00 do 5:00.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Vanredno stanje dopušta predsedniku da pošalje vojnike u zatvore kako bi uspostavili red, a može ih rasporediti širom zemlje kako bi pomogli policiji u njihovim zadacima.

Policija može zaustaviti ljude na ulicama kako bi ih pretresla, a takođe ima ovlašćenja da pretraži domove ljudi ako posumnja da su unutra skriveni oružje ili eksploziv.

Kriminalci su poručili predsedniku da ih ne zanima objava rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading