RAT JE POČEO, ISTREBIĆEMO IH! Predsednik poslao SUROVU PORUKU neprijatelju, narod oduševljen

Autor:

Svet

11.01.2024

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle šokantnog upada kriminalaca u studio državne televizije, a potom i divljanja po zemlji i ubijanja policajaca, jedno je sigurno - svet je dobio novi sukob

RAT JE POČEO, ISTREBIĆEMO IH! Predsednik poslao SUROVU PORUKU neprijatelju, narod oduševljen

Foto: shutterstock

Predsednik Ekvadora Danijel Noboa izjavio je danas da je ta zemlja "u ratu” sa narko-bandama koje drže više od 130 zatvorskih čuvara i drugog osoblja kao taoce.

"Mi smo u ratu i ne možemo da popustimo pred ovim terorističkim grupama“, rekao je Noboa za radio stanicu Canela Radio. On je procenio da je u Ekvadoru aktivno oko 20.000 članova kriminalnih grupa.

Uzimanje talaca, koje je počelo u ranim jutarnjim satima u ponedeljak, i očigledno i bekstvo vođe grupe Los Čoneros Adolfa Masijasa iz zatvora tokom vikenda, podstakli su Nobou da proglasi vanredno stanje od 60 dana, prenosi Rojters.

Predsednik Ekvadora Danijel Noboa je ranije izdao dekret kojim se 22 kriminalne bande klasifikuju kao terorističke organizacije.

Bande su u međuvremenu počele da haraju najvećim gradovima ubijajući policajce, a i u nekim zatvorima došlo je do pobune i uzimanja čuvara za taoce. 

Region pomno prati situaciju u Ekvadoru.

Vlada Perua proglasila je vanredno stanje duž svoje severne granice sa Ekvadorom zbog talasa nasilja koji je zadesio tu susednu zemlju.

Peruanski premijer Alberto Otarola saopštio je da će u okviru proglašenja vanrednog stanja na granici biti raspoređen neodređeni broj vojnih trupa za podršku policijskim snagama, prenosi Rojters.

Argentinska ministarka bezbednosti Patricia Bulrih izjavila je za argentinski kanal TV TN da je Buenos Aires spreman da pomogne Ekvadoru slanjem snaga za sprovođenje zakona ako bude potrebno.

Prema Bulrihovoj, pogoršanje situacije u zemlji doživljava se kao opasnost za ceo kontinent, koja utiče i na komšije poput Argentine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading