HITNA SITUACIJA U BELOJ KUĆI Predsednik Džo Bajden na meti 'swatting' prevara!

Autor:

Svet

15.01.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažna uzbuna u Beloj kući

HITNA SITUACIJA U BELOJ KUĆI  Predsednik Džo Bajden na meti 'swatting' prevara!

Foto: Profimedia


Predsednik SAD Džo Bajden bio je u Kemp Dejvidu kada je stigao poziv koji je izazvao veliku reakciju u hitnim službama. Naime, jedna osoba je pozvala dispečere hitnih službi i tvrdila da zgrada gori i da je neko zarobljen unutra. Međutim, ubrzo je utvrđeno da se radi o lažnoj uzbuni, koja je samo jedan u nizu incidenata povezanih sa opasnim trendom "swatting".

Šta je "swatting"?

"Swatting" je opasna kriminalna prevara koja je zahvatila Sjedinjene Američke Države. Ova prevara podrazumeva podnošenje lažne prijave policiji sa izričitom svrhom da ih namami na određenu lokaciju, gde se stvara fiktivna situacija u kojoj policija veruje da je počinjen užasan zločin poput masovne pucnjave, bombaškog napada ili uzimanja talaca.

Reakcija hitnih službi

Poziv je upućen u ponedeljak ujutru oko 7 sati i izazvao je veliku reakciju u hitnim službama pre nego što je utvrđeno da je uzbuna lažna. Vatrogasna i hitna medicinska služba Distrikta Kolumbija, kao i osoblje američke tajne službe, brzo su utvrdili da nema opasnosti.

Incidenti "swattinga" u SAD-u

Ovo nije prvi put da se događaju "swatting" incidenti u SAD-u. Nedavno su javni zvaničnici i poznate ličnosti poput Eštona Kučera, Džastina Bibera i Kim Kardašijan postali žrtve ove opasne prevare. Upućivanje lažnog poziva u vezi sa osobom visokog profila može dovesti do snažnog odgovora lokalne policije i SWAT timova policijskih specijalaca.

Iako je lažna uzbuna u Beloj kući brzo utvrđena, incidenti poput ovog pokazuju ozbiljnost trenda "swatting" i potrebu za efikasnim merama kako bi se sprečili budući slučajevi ove opasne prevare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading