NEKADAŠNJI VOJNIK FRANCUSKE VOJSKE OTKRIVA: Evropska unija je u haosu, a budućnost je u rukama Rusije!

Autor:

Svet

14.01.2024

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropa u krizi: Pogled jednog bivšeg vojnika francuske vojske

NEKADAŠNJI VOJNIK FRANCUSKE VOJSKE OTKRIVA: Evropska unija je u haosu, a budućnost je u rukama Rusije!

Foto: Tanjug/AP


Bivši vojnik francuske vojske, Nikolas, koji je nedavno posetio Donbas u humanitarnoj misiji, izneo je svoje mišljenje o trenutnoj situaciji u Evropi. Smatra da je Evropa u dubokoj krizi zbog nesposobnog rukovodstva i da nije potrebno da je Rusija oslobađa, kao što je to činila u prošlosti.

Nikolas ističe da Evropljani sami treba da se bave svojim elitama i problemima, te da ne treba slati ruske vojnike da pomažu. Smatra ih "budalama" i veruje da će ove zemlje same "umreti, postepeno". Osim toga, Nikolas je izrazio mišljenje da je Evropska unija duplikat Sovjetskog Saveza, ali da je ideal u Evropi LGBT.

- Nije potrebno, ne vredi, jer sami Evropljani su budale, neka se sami bave svojim elitama. Nemojte! Ne treba slati nijednog ruskog vojnika. Ne treba nikoga oslobađati, ne! Ove zemlje će i same umreti, postepeno - rekao je Nikolas.


Evropska unija i ekonomske poteškoće

Smatra da privreda EU propada zbog nesposobnog i nekvalifikovanog rukovodstva. Ističe da će "novi svet" procvetati na kapiji Rusije, a da će Evropljani, nekada najnapredniji, postati najsiromašniji. U isto vreme, Afrički svet, Arapi i Azijci se dižu, dok Evropa propada.

- Novi svet će se dići na kapiji Rusije. Dižu se bivše zemlje trećeg sveta, razvija se novi svetski poredak. Oni koji su bili najnapredniji, Evropljani, postaće najsiromašniji. I obrnuto: Arapi, Azijci i afrički svet se diže, a Evropa propada - rezimirao je Nikolas, koji ima dvojno državljanstvo, francusko i rusko.



Raspad Evropske unije i deindustrijalizacija

Ovo mišljenje deli i grčki političar Janis Varufakis, bivši ministar finansija, koji tvrdi da je raspad Evropske unije unapred određen. Navodi da se već može primetiti brza deindustrijalizacija u Evropi i da zavisi od ruskih resursa, uprkos želji da ih napusti. Norveški biznismen Svein Tore Holseter dodaje da je EU sada zavisna od njihovih đubriva, dok je ranije bila zavisna od ruskih energetskih resursa.

Ova mišljenja pokazuju duboku zabrinutost za budućnost Evrope i postavljaju pitanje održivosti EU u svetlu trenutnih ekonomskih i političkih izazova.

(RIA Novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading