RUSKI POSLANIK ZAPRETIO NATO ČLANICI! Osvrnuo se i na Balkan: Vi ste sledeći!

Autor:

Svet

14.01.2024

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krajem prošlog meseca Poljska je mobilisala trupe nakon što je "neidentifikovan objekat" prešao njenu granicu iz pravca Ukrajine.

RUSKI POSLANIK ZAPRETIO NATO ČLANICI! Osvrnuo se i na Balkan: Vi ste sledeći!

Foto: Tanjug/AP Alexander Zemlianichenko, Printscreen

Ruski poslanik Aleksej Žuravljov koji je bliski saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina sugerisao je tokom nedavnog televizijskog nastupa da bi Rusija mogla da napadne Poljsku.

- Imam pitanje za vas, momci sa Zapada, šta ćete da uradite povodom toga? Znate dobro da je Ukrajina završena. Šta dalje? Švedska se sprema, ali i Balkan. Poljaci su se malo smirili, verovatno su počeli da shvataju da su sledeći. Naravno, nemamo iluzije, ali jasno nam je da se svi oni spremaju za sledeću fazu rata - rekao je on.

Jedan važan faktor koji Žuravljov nije primetio je da je Poljska, za razliku od Ukrajine, članica NATO-a, u koji je zvanično pristupila 1999. godine. Napad na Poljsku bi prouzrokovao pridruživanje drugih članica NATO-a, jer član 5 kaže da se agresija na jednu članicu smatra napad na sve, piše index.hr.

Krajem prošlog meseca Poljska je mobilisala trupe nakon što je "neidentifikovan objekat" prešao njenu granicu iz pravca Ukrajine. Ovaj incident se dogodio tokom, kako je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski opisao kao masovne raketne napade Rusije. Portparol poljskog Ministarstva odbrane rekao je tada za "Newsweek" da je "trenutno u toku potraga za objektom" i dodao da je poljska operativna komanda "u stalnom kontaktu sa ukrajinskom stranom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading