PROGLAŠEN UNUTRAŠNJI ORUŽANI SUKOB! Predsednik Ekvadora potpisao dekret - u zemlji opšti haos, veliki broj TERORISTIČKIH ORGANIZACIJA!

Autor:

Svet

10.01.2024

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Ekvadoru je na snazi vanredno stanje zbog bekstva iz zatvora vođe ozloglašene kriminalne grupe Adolfa Masijasa Viljamara.

PROGLAŠEN UNUTRAŠNJI ORUŽANI SUKOB! Predsednik Ekvadora potpisao dekret - u zemlji opšti haos, veliki broj TERORISTIČKIH ORGANIZACIJA!

Foto: X/printscreen

Predsednik Ekvadora Danijel Noboa potpisao je izvršni dekret kojim je proglasio da je u toj zemlji u toku unutrašnji oružani sukob.

On je naveo da je u zemlji veliki broj organizovanih kriminalnih grupa, koje je označio kao terorističke organizacije, dodavši da je naredio oružanim snagama da izvedu vojne operacije kako bi neutralisale te grupe.

Noboa je potpisao dekret nakon upada naoružane grupe napadača u zgradu televizije TC u gradu Gvajakil.

Napadači su upali u studio tokom živog TV prenosa i naterali zaposlene da legnu na pod, dok su se u pozadini čuli pucnji i vika.

Policija je, u međuvremenu, saopštila da je evakuisala zaposlene.

U Ekvadoru je na snazi vanredno stanje zbog bekstva iz zatvora vođe ozloglašene kriminalne grupe Adolfa Masijasa Viljamara, zvanog Fito, nakon čega je kidnapovano najmanje sedam policajaca, a zabeležen je i niz eksplozija širom zemlje.

Fitova grupa je, između ostalog, osumnjičena za ubistvo jednog predsedničkog kandidata u Ekvadoru.

Peru proglasio vanredno stanje duž granice sa Ekvadorom


LIMA, 10. januara (Tanjug) - Vlada Perua proglasila je vanredno stanje duž svoje severne granice sa Ekvadorom zbog talasa nasilja koji je zadesio tu susednu zemlju, nakon što je ekvadorski narko-bos Adolfo Marsijal Viljamar Fito pobegao iz zatvora.

Peruanski premijer Alberto Otarola saopštio je da će u okviru proglašenja vanrednog stanja na granici biti raspoređen neodređeni broj vojnih trupa za podršku policijskim snagama, prenosi Rojters.

Dodao je da će ministri odbrane i unutrašnjih poslova Perua biti u blizini granice radi koordinacije operacija.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading