HAOS U BRUKLINU! Ortodoksni Jevreji privedeni zbog ilegalnog tunela ka ženskom kupatilu u sinagogi! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.01.2024

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neredi u sinagogi u Bruklinu: Ortodoksni Jevreji pokušali da sačuvaju tajni tunel do ženskog kupatila

HAOS U BRUKLINU! Ortodoksni Jevreji privedeni zbog ilegalnog tunela ka ženskom kupatilu u sinagogi! (VIDEO)

Foto: X/printscreen


U istorijskoj sinagogi u Bruklinu izbili su neredi kada je grupa ortodoksnih Jevreja pokušala da spreči zatrpavanje tajnog tunela koji su ilegalno iskopali kako bi došli do zatvorenog ženskog kupatila. Pobesneli muškarci su rušili drvene panele i potporne grede, dok su se policajci borili da ih zadrže.

 

 


**Tajni tunel do ženskog kupatila**

Članovi pokreta Habad-Lubavič navodno su skoro godinu dana kopali tunel kako bi došli do napuštenog ženskog ritualnog kupatila iza ugla i proširili sinagogu.

 

 

 

 

Motivacija za početak kopanja tunela nije jasna, ali otkriće tunela prošlog meseca izazvalo je žestoku reakciju rukovodstva sinagoge.

 

 


**Neredi i hapšenja**

U ponedeljak su stigle građevinske mešalice kako bi se tunel ispunio cementom, što je izazvalo nerede u sinagogi. Najmanje deset muškaraca je privedeno zbog ovog incidenta, dok su snimci pokazali haotičnu scenu u unutrašnjosti hrama, gde su se muškarci borili da zadrže svoj ilegalno iskopani prolaz.

 

 

 

 


**Reakcije i dalji koraci**

Rukovodstvo sinagoge je pozvalo građevinske inženjere kako bi procenili štetu nastalu usled kopanja tunela, a očekuje se da će ova situacija izazvati dodatne tenzije unutar ortodoksne zajednice. Još uvek nije jasno kako će se situacija dalje razvijati i da li će biti dodatnih hapšenja ili pravnih postupaka protiv učesnika ovog incidenta.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading