UKRAJINA ĆE SE OVE GODINE PODELITI NA DELOVE: Dramatična prognoza sa Zapada, Putinu se vratio OSMEH NA LICE

Autor:

Svet

09.01.2024

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prognoza analitičara Jana Bremera nikako se neće dopasti Volodimiru Zelenskom

UKRAJINA ĆE SE OVE GODINE PODELITI NA DELOVE: Dramatična prognoza sa Zapada, Putinu se vratio OSMEH NA LICE

Foto: Tanjug/Ap

Politikolog i šef istraživačkog centra Eurasia Group Jan Bremer napisao je za ugledni Tajm da Ukrajinu u 2024. godini ne čekaju dobre vesti.

- U 2024. godini Ukrajina će biti podeljena na delove, mogla bi da izgubi još teritorija. Ukrajina će se ove godine zapravo podeliti na delove, Rusija sada ima inicijativu i materijalnu prednost na bojnom polju. Ako Ukrajina ne reši problem sa ljudstvom, ne poveća proizvodnju naoružanja i ne napravi realnu vojnu strategiju u bliskoj budućnosti, njeni teritorijalni gubici biće konstantni i mogu se povećati - rekao je Bremer.

S tim u vezi, prema mišljenju analitičara, Kijev bi u novoj godini mogao da preuzme više rizika, uključujući napade na rusku teritoriju.

Oružane snage Ukrajine od 4. juna preduzimale su neuspešne pokušaje kontraofanzive. Ruska strana je više puta isticala da, uprkos velikim gubicima, ofanziva nije donela značajnije rezultate Kijevu.

Pokušavajući da opravdaju manjak uspeha u zoni borbenih dejstava, ukrajinske vlasti su više puta optuživale NATO da ne isporučuje dovoljno oružja, na šta su zvaničnici Alijanse odgovorili da je Kijevu isporučeno sve što mu je neophodno.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je 26. decembra da je glavni zadatak specijalne vojne operacije u 2023. godini – sprečavanje kontraofanzive ukrajinskih Oružanih snaga – uspešno završen.

Predsednik Rusije Vladimir Putin dosta ofanzivno je ušao u godinu. Posle fijaska na Krimu kad su mu Ukrajinci uništili brod Novočerkask u čiju se moć klela cela Rusija, Putin je udario na Ukrajinu sa svih strana i to ni danas ne prestaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading