MORAJU DA ZAJEDNIČKI PROIZVODE ORUŽJE: Zelenski ponovo pritiska Evropu, a cilj je samo jedan

Autor:

Svet

07.01.2024

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine optimista je da njegovi vojnici mogu da pobede u sukobu sa Rusijom

MORAJU DA ZAJEDNIČKI PROIZVODE ORUŽJE: Zelenski ponovo pritiska Evropu, a cilj je samo jedan

Foto: shutterstock, Tanjug/AP

Rat u Ukrajini je pokazao da Evropa mora da razvije zajedničku proizvodnju oružja kako bi se osiguralo da se kontinent može očuvati u bilo kojoj globalnoj situaciji koja bi mogla nastati, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

"Dve godine ovog rata su dokazale da je Evropi potreban sopstveni arsenal i sopstvene sposobnosti za obezbeđenje odbrane i slobode", istakao je Zelenski na konferenciji u Švedskoj preko video linka.

Predsednik Ukrajine je dodao da Rusija može biti pobeđena, kao i da je situacija na frontu trenutno stabilna za ukrajinske snage, prenosi Rojters.

"Čak i Rusija može biti vraćena u okvire međunarodnog prava i njena agresija može biti poražena", zaključio je ukrajinski lider.

Ukrajina se posle snažnog, novogodišnjeg granatiranja Belgoroda malo primirila na frontu, možda i zbog jednako brutalnog odgovora Rusije koja je granatirala Kijev i Harkov.

Predsednik Volodimir Zelenski ne nalazi se u 2024. godini u dobroj situaciji. Ne samo da je Ukrajina na frontu u podređenom položaju u odnosu na Rusiju, već mora da nekako izvuče što je moguće više novca i oružja od Evrope.

Ipak, to ga sve ne sprečava da po ko zna koji put izjavljuje da je moral ukrajinske vojske na visokom nivou i da država nijedan veći grad u 2023. godini nije izgubila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading