UHAPŠEN POSLANIK LDP! Nezakonito uzimao novac SA STRANE za svoju stranku, evo kako će biti kažnjen

Autor:

Svet

07.01.2024

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal kakav nije skoro viđen u politici

UHAPŠEN POSLANIK LDP! Nezakonito uzimao novac SA STRANE za svoju stranku, evo kako će biti kažnjen

Foto: Shutterstock

Poslanik iz redova vladajuće japanske političke stranke Liberalno-demokratske partije (LDP) Jošitaka Ikeda uhapšen je zbog sumnje da je nezakonito prikupljao sredstva za stranku, što je prvo hapšenje u okviru skandala koji je oslabio podršku premijeru Fumiju Kišidi, prenose japanski mediji.

Tokijski tužioci su naredili hapšenje Jošitake Ikede, što je dovelo do eskalacije najvećeg skandala poslednjih decenija izazvanog prikupljanjem sredstava za Kišidinu Liberalno-demokratsku partiju, prenosi Rojters.

Ovaj poslanik je, navodno, dobio povraćaj od oko 48 miliona jena, odnosno 330.000 dolara, za frakciju LDP-a pokojnog premijera Šinze Abea, prenosi NHK.

Na snimku emitovanom na toj japanskoj televiziji vidi se da je na vratima kancelarije Jošitake Ikede istaknut natpis na kojem piše "privremeno zatvoreno".

Zbog ovog skandala prošlog meseca su podneli ostavke ugledni članovi Kišidine frakcije u LDP - sekretar kabineta japanskog premijera Hirokazu Macuno, ministar trgovine i industrije Jasutoši Nišimura i visoko rangirani zvaničnik u LDP Koiđi Hagiuda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading